Medimagazin logo

SÜ Hemşirelik Bölümü öğrencilerinden örnek uygulama

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, Sarayönü ilçesinde sağlık sorunlarına yönelik sağlık eğitimleri veriyor. Proje kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 2 bin 700 öğrenciye sağlık taraması yapıldığı bildirildi.
SÜ Hemşirelik Bölümü öğrencilerinden örnek uygulama
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SÜ'den yapılan açıklamaya göre öğrenciler, "Kırsal Alandaki Bölge Halkının Sağlık Davranışlarının ve Hemşirelik Öğrencilerinin Kırsal Alan Uygulama Becerilerinin Geliştirilmesi" isimli proje kapsamında her pazartesi ve salı günleri Sarayönü ilçesinde uygulama yapıyor.

Projeyi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Belgin Akın ve Yrd. Doç. Dr. Deniz Koçoğlu, araştırma görevlileri Tuba Demirel, Emine Sarı, Arzu Koçak Uyaroğlu, Büşra Altınel, öğretim görevlisi Burcu Ceylan ile öğrencilerin yürüttüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Projede yaklaşık 2 bin 700 öğrenciye sağlık taraması yapıldı. Sağlık taramaları kapsamında ağız-diş sağlığı, görme, duruş bozuklukları, obezite ve hipertansiyon taramaları yapılıyor. Sağlık taraması sonrası sağlık sorunu tespit edilen öğrenciler Sarayönü Devlet Hastanesi ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine sevk ediliyor. Ayrıca belirlenen sağlık sorunlarına yönelik sağlık eğitimleri de yapılıyor. Mayıs ayı sonuna kadar yürütülecek projede bölge halkının ve işçilerin sağlığını geliştirmeye yönelik obezite, hipertansiyon ve diyabet için sağlık taramaları yapılması planlanıyor."

sü hemşirelik bölümü
selçuk üniversitesi
örnek uygulama
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir