Medimagazin logo

Türk Nöroloji Derneği: Migren cerrahisi olarak bilinen yöntemin tıp açısından geçerliliği yok

Türk Nöroloji Derneği Başağrısı Çalışma Grubu migren cerrahisi olarak bilinen trigeminal sinir dallarına yönelik kraniyal mikrovasküler endoskopik dekompresyon yönteminin kanıta dayalı tıp açısından geçerliliği ve güvenilirliğinin olmadığını bildirdi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Türk Nöroloji Derneği: Migren cerrahisi olarak bilinen yöntemin tıp açısından geçerliliği yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Migren tedavisinde hem ilaçlı hem de ilaçsız tedaviler uygulanıyor. Türk Nöroloji Derneği Başağrısı Çalışma Grubu yaptığı açıklamada bu yöntemin kanıta dayalı tıp açısından geçerliliği ve güvenilirliği kesin olarak kanıtlanmadığına dikkat çekti. 

Migrenin toplumda çok sık görüldüğüne ve kesin bir tedavisi olmadığına vurgu yapılan açıklamada “Özellikle Kronik dirençli migren tedavisinde kullanıldığı öne sürülen ve kamuoyunda migrenin cerrahi tedavisi olarak bilinen  “trigeminal sinir dallarına yönelik kraniyal mikrovasküler endoskopik dekompresyon yönteminin” bugüne dek kanıta dayalı tıp açısından geçerliliği ve güvenilirliği kesin olarak kanıtlanmamıştır. Bu nedenle uluslararası ve ulusal düzeyde bu yöntem tedaviye dirençli kronik migren tedavisinde kabul gören ve yaygın olarak kabul edilip uygulanan standart yöntemler arasında yer almamaktadır. “ ifadelerine yer verildi. 

"Migren hastalarının adresi Türk Nöroloji Derneği"

Türk Nöroloji Derneği olarak halk sağlığı ve migren hastalarının bilimsel ve doğru tedaviye ulaşmasının temel öncelikleri olduğu belirtilen açıklamada migren hastalarının her zaman ulaşabileceği adresin Türk Nöroloji Derneği ile bağlantılı çalışan Başağrısı Çalışma Grubu olduğu hatırlatıldı. 
 

migren tedavisi
türk nöroloji derneği
Yorum (2)
Hasan Akdemir
Yatsı vaktinde günaydın.
2
Cevapla
ayşe kadirci
Belli ki bu tarihlerde Türk Plastik Cerrahi Derneğinin gerçekleştirdiği Migren Cerrahisi Toplantısına laf atılmış. Bu iş bilimde magazinsellik oluyor, madem bu dekompresyon bilimsel değil, o zaman bunu makalelerde, kongrelerde söylemek lazım. Multidisipliner yaklaşım bu yüzden önemli.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir