Medimagazin logo

Uluslararası kongrede Türk bilim insanlarına ambargo: Gerekli yaptırımların uygulanmasını bekliyoruz

Uluslararası bilimsel arenada bir skandal daha! Dünya Endoüroloji Derneği’nde düzenlenen kongrede davetli Türk konuşmacıları kürsüde konuşturulmadı veya vize verilmedi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Uluslararası kongrede Türk bilim insanlarına ambargo: Gerekli yaptırımların uygulanmasını bekliyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

37. Dünya Endouroloji Kongresi 29 Ekim tarihinde Abu Dabi’de başladı. Türk Üroloji Derneğinden yapılan açıklamaya göre kongrede Türk ürologlarının konuşma yapmasına izin verilmedi.  Türk Üroloji Derneği yaptıkları açıklamada olayı kınadıklarını ve Dünya Endoüroloji Derneği’nin bu kararı alan Birleşik Arap Emirlikleri otoritelerine karşı yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti.

Türk Üroloji Derneği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılının kutlandığı bu önemli günde Türk ürologlarına 37. Dünya Endoüroloji Kongresi’nde konuşma izni verilmediği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin meşru müdafaa hakkından kaynaklanan Barış Pınarı Harekatı nedeniyle alındığını öngördüğümüz kararı şiddetle kınıyor ve Dünya Endoüroloji Derneği’nin bu kararı alan Birleşik Arap Emirlikleri otoritelerine karşı gerekli yaptırımları uygulamasını bekliyoruz.

Türk Üroloji Derneği Dış İşleri Bakanlığı ve Dünya Endoüroloji Derneği nezdinde gerekli girişimleri başlatmış olup süreç hakkında değerli meslektaşlarımız en kıza zamanda bilgilendirilecektir.

dünya endoüroloji derneği
türk üroloji derneği
Yorum (1)
fomai
1-Türkiye'den gelen sözlü bildirim sunumlarını mı kabul etmemişler? 2-Türkiye'den davet edilen "davetli knuşmacıları" mı istemişler? Abu Dabi'nin Türk hekimlerine benzer yaklaşımı yeni değil. 2014 yılında bir davet almıştım. Üniversiteleri çağırdı. Bir aylık bir süreydi. Vizeye de gerek yoktu ama prosedür gereği üniversite UAE Abu Dabi prensiliği dışışlerinden olur almak zorundaymış. Vermedi. Yıl 2014.. ----------------------------------------------------------------------------------------- Atatürk boşuna Araplarla sınırı çekmiş, diplomatik ilşki kurmuş o kadar. Daha Trablugarb'ta Libya'yı Hıristiyan İtalyan işgaline karşı savunurken Arapların nasıl kaypak davrandğıinı gördü. Yıl 1911 idi Atatürk 30 yaşındaydı. Sonra Şam'a geçti. Orada da durumu gördü. -------------------------------------------------------------------------------- Boş verin. Bir daha UAE,Katar,Dubai, Umman vb ne gidin ne sorun. Adamlar iş ilanlarında ABD Kanada UK diploması ister. Oraya bildiri sunsan ne olacak.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir