Medimagazin logo

Üniversite hastanesi afiliye oldu, dönerler düştü!

Bolu Sağlık-Sen Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile afiliye olmasının ardından döner sermaye gelirlerinde düşüş olduğu iddia edildi.
Üniversite hastanesi afiliye oldu, dönerler düştü!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Açıklamada şunlar kaydedildi:

 

01.08.2014 tarihinde fiilen uygulamaya geçilen “AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ve Sağlık Bakanlığına bağlı Hastanelerin birleşmesi sonucunda (AFİLİASYON)  İzzet Baysal Eğitim Araştırma Hastanesinde döner sermaye dağılımında adaletsizlik oluşmuş ve çalışanlardan özellikle Uzman Hekim, Hekim ve yardımcı Sağlık personeli (Hemşire, Laborant, Sağlık Memuru, vb.) mağdur edilmiştir. Hatta Genel İdari Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan personellerimiz döner sermaye alamamaktadır.


Hekim ve yardımcı sağlık personeli daha fazla işgücü ve hastane birleşmesinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için çaba sarfettiği halde, sağlık çalışanlarının almış oldukları ek ödeme 2014 yılı Ocak ayı ve 2015 Yılı Ocak ayı karşılaştırıldığında;


 Uzman hekimin 3000 TL ile 6000 TL, yardımcı sağlık personelinin 300 TL ile 500 TL arasında kaybı olmuştur.


 Hastanelerin birleşmesinden sonra sağlık hizmetleri gelirleri artmasına rağmen, ek ödeme yönetmeliğinden kaynaklanan sorunlardan dolayı Sağlık çalışanları mağdur olmakta, motivasyon kaybı yaşanmaktadır.


Sağlık çalışanlarının sesi olarak; Ek ödeme yönetmeliğinde kaynaklanan sorunların hastane yönetimi ve Genel Sekreterlik tarafından, Kamu Hastaneler Birliği Kurum Başkanlığına ve Sağlık Bakanlığına iletilmesi ve çözüm yollarının belirlenmesi gerekmektedir.


Çalışanların mağduriyetinin ve Döner sermaye yönetmeliğinde kat sayı adaletsizliğinin giderilmesi konusunda ivedi bir şekilde çalışma yapılması gerekmektedir.


Döner Sermaye yönetmeliği ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı yetkililerini görev davet ediyoruz. Çalışanlarının sesi olarak bu konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

 

üniversite
hastanesi
afiliye
oldu
dönerler
düştü!
Yorum (24)
esedef
Uzman dr kaybı aylık bazda 3000-6000 tl yazılmış.aylık kaç para döner alıyorlarki bu kadar azaldığı yazılmış.Bir yanlışlık olmasın.YArısı kesilse demekki aylık 12000 tl döner alıyorlar hesabı çıkar ortaya.
0
Cevapla
bozeren
üniversite hastanesi afiliye olmaz, afiliye eder. yani mantıken böyle olmalıdır.
0
Cevapla
alper
6000 tl azalan dönerin tümü kaç paraydı acaba? gözünüzü toprak doyursun
0
Cevapla
Dr.barış
Yorum yapan bazı arkadaşların sağlık çalışanlarının maaşlarından bihaber oldukları belli. Bu insanlar döner sermaye ile geçiniyorlar. Şu anda çoğu sabit dışında ödeme almıyor. Bilmediğiniz konularda yorum yapıp dikkat dağıtmayın lütfen...
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Arkadaşlar, afiliasyon sisteminde hastanenin geliri hasta başı ücretlendirme arttığı için artıyor, ancak döner sermaye ödemesi formülasyondan dolayı çan eğrisine dönüyor. Açıkçası eski sistemde en az alan hekim 1500 tl, en fazla alan hekim 8500 tl alırken afiliye olunca en az alan hekim 3500 en fazla alan hekim 6500 tl alıyor. Aradaki uçurum 7000 den 3000'e düşüyor. Görüldüğü gibi bu sisten daha mantıklı. Bu durumda çeşitli atraksiyonlarla 80-90000 puanlala 8500 tl alan arkadaşlar cayırtıyı koparıyorlar. İşin aslı bu.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir