Medimagazin logo

Üniversitede kadavra skandalı! Anabilim Dalı Başkanı görevden alındı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, "hastanelerine bağışlanan iki kadavranın izinsiz ve gizli bir şekilde özel bir üniversiteye gönderildiği" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde DEÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Mağden’in görevden alındığını bildirdi.
Kaynak: HÜRRİYET
Üniversitede kadavra skandalı! Anabilim Dalı Başkanı görevden alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden iki kadavranın, 9 ay önce yöneticilerden izinsiz İstanbul’daki özel üniversiteye götürüldüğünü kaydederek, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle konu ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi veren Sertel, şöyle dedi:

"Diriyi bıraktılar, gözlerini ölüye diktiler’ dedirtecek cinsten olan bu olay, dünyanın neresinde olursa olsun skandaldır. Ülkemizde, kadavra bağışına yönelik çeşitli eksiklikler var. Bu nedenle yüzlerce tıp fakültesi öğrencisi, hiç kadavra görmeden mezun oluyor. Öte yandan bir kamu hastanesine bağışlanan kadavralar, bölüm başkanı tarafından ailelerin ve hastane yönetiminin izni olmadan, yasal olmayan bir yolla özel bir üniversiteye gönderiliyor. Üstelik bu kişi, rektör adayıydı. Bu kadavraların nasıl, ne şekilde ve neyin karşılığında özel bir üniversiteye verildiği bilinmiyor. Bu olay hakkında soruşturma başlatılır başlatılmaz bahse konu kişi, açığa alınmalı ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmalıydı. Rektörlüğün ve dekanlığın bu konuda bir açıklama yapmasını bekliyorum. Olay, ortaya çıkar çıkmaz soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırılması gereken Prof. Dr. Orhan Mağden, AKP’li bir üst düzey yönetici milletvekili tarafından kollanıyor mu, bilemem; ancak o isim, orada olduğu sürece hastaların ve hatta ölülerin hiçbiri güvende değil."

CHP’li Sertel, ayrıca Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) olaya el atması ve soruşturma akıbetinin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirtti.


ANABİLİM DALI BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI 

CHP’li Sertel'in kadavra skandalını Meclis gündemine taşımasının ardından flaş bir gelişme yaşandı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, "hastanelerine bağışlanan iki kadavranın izinsiz ve gizli bir şekilde özel bir üniversiteye gönderildiği" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde DEÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Mağden’in görevden alındığını bildirdi.

Kadavraların başka hastaneye gönderildiği iddiasına ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Çelik, konunun kendi rektörlük dönemi öncesinde olduğunu, o dönem olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Kadavraları başka hastaneye gönderdiği ileri sürülen DEÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Mağden’in kadavraların kendisine ait olduğunu savunduğunu aktaran Prof. Dr. Çelik, "Soruşturma geçen hafta tamamlandı. Prof.Dr. Mağden anabilim dalı başkanlığı görevinden alındı." dedi.
 

dokuz eylül üniversitesi tıp fakültesi
kadavra
prof. dr. erdal celik
Yorum (1)
aydin sinal
bu gibi yorumlari okuyunca aklima bir kitap ismi geliyor"anneme reklamci oldugumu söylemeyin o beni barda piyanist saniyor" bu haber ve mersin üniv. jinekolog cift haberlerini okuyunca "anneme prof.oldugumu söylemeyin o beni ......................saniyor" noktali yerleri keyfinize göre siz doldurun bi zahmet.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir