Medimagazin logo

'Yıl sonuna kadar ne kadar kadro devrediyorsa yapacaklar'

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Şencan: "Eski uygulamada devir, toplam kadronun yüzde 10'una kadar izin veriyordu. Bu sınırlamayı kaldırdık. Yıl sonuna kadar ne kadar kadro devrediyorsa yapacaklar, bu tarihten sonra hiçbir koşulda kadro devredemeyecekler"
 'Yıl sonuna kadar ne kadar kadro devrediyorsa yapacaklar'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Sağlık Bakanlığı, özel hastanelerin kadro devrinde yüzde 10'luk sınırlamayı kaldırarak; istenildiği oranda kadro devrinin önünü açtı, ancak bunun için süreyi 31 Aralık 2013 olarak sınırlandırdı.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, yaptığı açıklamada, "Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında, özel hastenelerdeki devirlerle ilgili değişiklik yapıldığını söyledi.

Daha önceki yönetmeliğe göre özel hastanelerin kendi aralarında kadro devri yapabildiğini anımsatan Şencan, yeni düzenleme sonrasında artık bunun sona erdiğini ifade etti.

Şencan, "Bu 2013'ün sonuna kadar geçerliydi. Biz, yeni yönetmelik değişikliğiyle özel hastenelerin kendi aralarında kadro devrini kaldırdık" dedi. Eski uygulamada devrin toplam kadronun yüzde 10'una kadar izin verildiğini hatırlatan Şencan, "Bu yüzdelik sınırlamasını kaldırdık. Yıl sonuna kadar ne kadar kadro devrediyorsa yapacaklar, bu tarihten sonra hiçbir koşulda kadro devredemeyecekler" diye konuştu.

-Tadilat sürecinde fiziki şartları hizmet vermeye uygun özel hasteneler kapatılmayacak

Özel hastanelere de fiziki şartlarını düzeltmeleri için 7 yıl süre tanındığını ifade eden Şencan, şöyle konuştu:

 "Eskiden özel hastanenin kendini yenileme sürecinde  kısmi olarak faaliyetlerine devam etmesine izin verilmiyordu. Yeni düzenleme ile fiziki şartları hizmet vermeye uygun olan özel hasteneler tümden kapatılmadan kısmi olarak faaliyetlerine devam edebilecek. Yenilenecek olan hastane, fiziki şartları uygun olduğunda sadece o birimleri ile çalışmaya devam edebilecek.

Odalarda düzenleme yapılabilmesi için de İmar Kanunu'nda kolaylık sağlanacak. Buna göre, özel hasteneler, bünyelerindeki küçük tadilatları belediyeye müracaat etmeden, Bakanlığa bildirmek koşuluyla yaptırabilecek."

-Özel hastaneler, semtlere küçük birimler açabilecek

Özel hastenelerin konaklama tesislerinde kliniklerinin bulunduğunu dile getiren Şencan, turistik yerlerde ve tatil köylerinde muayene amaçlı hizmet verilmesini ve buralarda küçük işlemlerin gerçekleştirilmesini uygun bulduklarını bildirdi.  

Şencan, özel hastanelerin kendilerine bağlı semt polikliniği açamadığına dikkati çekerek, "Üniversitelerin ve devlet hastanelerinin bu imkanı vardı. Yeni düzenlemeyle özel hastanelerin aynı il içinde olmak koşulu ile küçük bir birim açmasına esneklik getirildi. Bu birimler, hastaneyi temsil edecek. Buralarda muayenehane şartlarında yapılabilecek uygulamalara izin veriyoruz" diye konuştu.

özal hastane
kadro devri
kadro açığı
kadro
Yorum (3)
drhasan
Neden özel hastaleneri temsilen açılmak zorunda o küçük birimler,neden herşeyi yıllardır hastaneciliği yapan kişiler,hastane sahipleri yapabilmeli de normal bir doktor hastaneden bağımsız neden küçük birimi çalıştıramıyor. Herşey büyük patronlar için zihniyetinden ne zaman kurtulacaksınız.
0
Cevapla
Mustafa
BU ÜLKEDE HİÇMİ MUHALEFET PARTİSİ YOK. Ya da varda sn.Başbakan'ın dediği gibi GÖZLERİ GÖRMEZ KULAKLARI DUYMAZ MI? Yabancı sermayeye satılmış Hastane zincirlerinin herşeyi yapması için izin ve teşvik varda, Doktorlara niçin yasak! Bilmeyenlere halen TC de LABORATUAR,RADYOLOJİ ve benzerlerini uzman da olsa DOKTORUN AÇMASI YASAK.Hastaneler istedikleri kadar açıp o uzmanları amele olarak çalıştırabiliyorlar.SERBEST ayrıca teşvikte var.
0
Cevapla
A.K
Bakanlık aldığı kararlarla sahteciliği,zorbalığı teşvik etmektedir lakin kimin umurunda. Kamudan dönerim bölündüğü için zamanında istifa ettim,sonra özelde bir süre işsiz kaldım,sonra zorla memleketimin ilçesinde iş buldum ve başladım,ilanların çoğu diploma arıyor veyahut çok düşük ücrete gelirsen gel diyor ki kendi memleketimde doktorluk yapmayı tercih ederim başka şehre laboratuvar için gitmektense,bakanlık o zaman doktorluk yapmama da müsade etmedi. Ya ne yapmalıydım ya diplomanı vereceksin evde oturacaksın ya da bahtına ne çıkarsa... Bazı özellerde sahtekarlıklar dönmektedir ve bu durum senin üzerinden olursa yapacağın birşey de yok,el mahkum ekmek parası iş yok diyeceksin duracaksın,klinisyen teknisyeni arar sonuç değiştirir,bizde ki pediatristin bakmadığı periferik yaymadan ki nerdeyse tüm turist çocuklara işaretlerdi sırf yıllık kazancı benim 2 maaşımdan fazlaydı. Soruyorum en iyi fakülteleri okudum,neden illa dürüst çalışmama ihtimali olan patronlar için figüran rolünde çalışmak ya da bu diyardan gitmek durumunda bırakıyorsunuz. Neden patronlar herşeyi yapabiliyor da ben neden mesela kendi yerimi açamıyorum. Neden sahteciliği teşvik ediyorsunuz,dürüst iş yapmak isteyen kendi işini yapmak isteyenlerin önünü kapıyorsunuz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir