Medimagazin logo

Abdi İbrahim Otsuka psikiyatride ilk akla gelen firma olmayı hedefliyor

Türk ilaç sektörünün lider firması Abdi İbrahim ile dünyanın önde gelen şirketlerinden Otsuka’nın iş ortaklığının sonucu olarak 2012 yılında kurulan Abdi İbrahim Otsuka, “Türkiye’ye yeni ve etkin tedavi alternatiflerini getirerek daha fazla hayatı iyileştirme’ misyonuyla, gerek Türkiye'de gerekse dünya pazarlarındaki onaylanmış ürünleriyle hastaların yaşamlarına değer katmak için çalışıyor
Abdi İbrahim Otsuka psikiyatride ilk akla gelen firma olmayı hedefliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Abdi İbrahim Otsuka basın mensupları ile birlikte Kalehöyük Arkeoloji Müzesine düzenlediği gezi sonrasında Şirket Yöneticisi Elif Elkin şirketin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Otsuka Ar-Ge’sinde üretilen, alanında dünyada ilk ve tek olan tedavileri Türkiye’ye daha fazla hayatı iyileştirmek için getiren Abdi İbrahim Otsuka, Japonya’dan Türkiye’ye teknoloji transferinin yanında, yerli üretime de katkı sağlıyor. Önümüzdeki dönemde yeni tedavi alanlarına girmeyi planlayan Abdi İbrahim Otsuka, önümüzdeki 5 yıl içerisinde şizofreni, depresyon, migren, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, bipolar, post travmatik stres bozukluğu, alzheimer  gibi alanlarda birçok ürünün lansmanını yapmaya hazırlanıyor. İhracata yönelik hamlelerini büyütmeyi planlayan Abdi İbrahim Otsuka, 2019 yılında yüzde 55’i psikiyatri alanından olmak üzere 100 milyon TL ciro hedefliyor.

Abdi İbrahim Otsuka, kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği teknoloji transferi ve ürün lansmanları ile dünyada ilk ve tek olan birçok tedaviyi sağlık sektörüne kazandırdı. 

Türk ilaç sektörünün köklü firması Abdi İbrahim ile Japonya’nın önde gelen şirketlerinden Otsuka’nın uzun yıllara dayanan başarılı iş ortaklığının sonucu olarak 2012 yılında kurulan Abdi İbrahim Otsuka, uzmanlık alanlarında istikrarlı bir büyüme sergileyerek, önemli çalışmalara imza attı. Teknoloji transferinin yanında, yerli üretime katkı sağlamayı da hedefine alan Abdi İbrahim Otsuka, Otsuka’nın ürünlerini Türkiye’de üretmeye başladı. Abdi İbrahim Otsuka, üretilen bu ürünleri Türkiye ilaç pazarına sunmanın yanı sıra Singapur, Tunus ve Cezayir’e ihraç ediyor. 

Türkiye ilaç sektöründe Japon ortaklığı ile kurulan ilk ve tek firma olan Abdi İbrahim Otsuka’nın başarılı bir büyüme grafiği çizdiğini belirten Şirket Yöneticisi Elif Elkin, “7 yıllık genç bir şirket olmamıza rağmen, büyük bir dinamizm ve tutkuyla Türkiye’deki büyüme yolculuğumuza devam ediyoruz. İyileştirme ve keşfetme misyonumuzla bugüne kadar 7 marka, 7 tedavi alanı, 9 endikasyon, 13 form ile pazarda yerimizi aldık; aynı zamanda Otsuka’nın ileri teknolojisini Türkiye’ye transfer ettik. Dünyada ilk ve tek olan birçok tedaviyi Türkiye’de sağlık sektörüne kazandırdık. Aynı zamanda Otsuka’nın ürünlerini Türkiye’de üretmeye başladık. Abdi İbrahim tesislerinde, Otsuka Ar-Ge’sinde keşfedilen ürünlerin teknoloji transferini gerçekleştiriyor ve bu ürünlerin Abdi İbrahim tesislerinde yüksek kalite standartlarında üretilmesini sağlıyoruz” dedi.


“Türkiye’nin ilaçta yerlileşme hamlesinin destekçisiyiz”

Abdi İbrahim Otsuka’nın Türkiye’de üretimini gerçekleştirdiği ürünleri ihraç ederek, öncü ürünleriyle ekonomimize ve endüstriye sürdürülebilir katkı sağladığını belirten Elkin, psikiyatri ve nefroloji alanında ilk akla gelen firma olmayı hedeflediklerini söyledi. Elkin, “Türkiye’nin ilaçta yerlileşme hamlesine biz de destek veriyoruz. Teknoloji transferiyle ülkemizde katma değerli ürünler üretmekle kalmıyor, bunları ihraç ederek cari açığa da olumlu katkı sağlıyoruz. Bu kapsamdaki çalışmalarımıza, yeni ülkelere ihracat gerçekleştirme hedefi doğrultusunda devam edeceğiz” dedi.

“İlacın vücutta dijital olarak takip edilmesini sağlayan dünyanın ilk dijital ilaç sistemi ABILIFY  MYCITE’yi Türkiye’ye getiriyoruz”

Abdi İbrahim Otsuka’nın psikiyatri alanındaki mevcut güçlü ürün portföyünün yanı sıra yeni tedavi alternatiflerini de Türkiye’ye getirerek, sağlık mensuplarının ve hastaların hizmetine sunmak için yoğun çaba gösterdiğini anlatan Elkin, şu bilgileri verdi:

“Bu doğrultuda alanında birçok ilke imza atma başarısını gösteren Abdi İbrahim Otsuka olarak, Otsuka’nın geliştirdiği, ilacın vücutta dijital olarak takip edilmesini sağlayan, FDA onaylı dünyanın ilk dijital ilaç sistemi ABILIFY MYCITE’yi Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyoruz. Alanında dünyada çığır açan, giyilebilir MYCITE Patch sensörü, MYCITE APP akıllı telefon uygulaması ve sağlık uzmanları için geliştirilen çevrimiçi portallardan oluşan bu sistem, şizofreni, tip 1 bipolar bozukluk veya majör depresyon tanılı yetişkin hastaların tedavisinde kullanılıyor. ABILIFY MYCITE, ilacın alımına dair verileri kaydederek hasta ve sağlık uzmanına aktarıyor ve hastanın hareket düzeyine dair bilgi topluyor. Hastanın bildirdiği dinlenme düzeyi ve ruh hali bilgilerini de hastanın onayıyla sağlık uzmanıyla, aile üyeleriyle ve bakım ekibiyle paylaşıyor. FDA onaylı ilk dijital ilaç olma özelliğine sahip sistem, zamana bağlı ilaç alımına dair objektif bilgiler sunarak ciddi ruhsal bozuklukları olan hastaları tedavi eden sağlık uzmanlarıyla işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Bilindiği gibi bu tip hastalıklarda, hastanın düzenli ilaç kullanımı, tedavinin önündeki en büyük engel. Bu sebeple bu sistem, tedavide önemli bir görevi de yerine getirmiş olacak.”

Polikistik böbrek hastalığının tedavisinde yeni gelişmeler 

Bunun yanında polikistik böbrek hastalığının tedavisi alanında da güçlü ürünlerinin bulunduğunu söyleyen Elkin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Polikistik böbrek hastalığının tedavisinde dünyada ilk ve tek olan  ‘Jinarc’ı geliştirdik. Bu alanda hastalara yeni bir umut vaat ediyoruz. Yaşamı tehdit eden en yaygın kalıtsal hastalıklardan biri olan Polikistik böbrek hastalığı için, “Türkiye’de de onaylanan bu tedavi, kistlerin büyümesi ve böbrek yetmezliğine gidiş süreci yavaşlatılabildiği gibi aynı zamanda hem diyaliz hem de böbrek nakli ihtiyacının azalması öngörülüyor” dedi. 

Polikistik böbrek hastalığı hakkında toplumun bilinçlenmesini misyon edindiklerini belirten Elkin, şöyle konuştu:

“Böbrek sağlığını korumak ve hastalık hakkında farkındalık sağlamak amacıyla  çeşitli etkinlikler düzenleyerek hastalarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Polikistik böbrek hastalığında farkındalığı artırma çalışmalarımızı, Türk Nefroloji Derneği’nin ilan ettiği 10 Mayıs Polikistik Böbrek Hastalığı Günü özelinde gerçekleştiriyoruz. Polikistik böbrek hastalığının kliniği sessiz seyrettiğinden dolayı hastaların büyük çoğunluğu maalesef son dönem böbrek yetmezliği ile doktora başvuruyorlar. Kistlerin büyüme hızını yüzde 50 oranında azaltan ve böbrek yetersizliğinin ilerlemesini belirgin olarak yavaşlattığı ispatlanan, şu anda Amerika’da, Japonya’da, Kanada’da ve Avrupa Birliği’ne bağlı ülkelerde onaylanmış tedavi seçeneğini, biz de çok yakın zamanda Abdi İbrahim Otsuka olarak Türkiye’de hastaların kullanımına sunacağız.”

“Yeni tedavi alanlarına girmeyi planlıyoruz”

Önümüzdeki dönemde yeni tedavi alanlarına girmeyi planladıklarını belirten Elif Elkin, şirketin gelecek planları hakkında şu bilgileri verdi:
“Türkiye’de 450 - 600 bin arasında şizofreni hastası olduğu biliniyor. Otizm ise 2006 yılından bu yana artış gösteriyor ve günümüzde her 59 çocuktan 1’inde görülüyor. Ülkemizde depresyon başta olmak üzere ruhsal hastalıklara bağlı olarak yılda 3 binin üzerinde intihar vakası gerçekleşiyor. Ayrıca di¬yaliz gereken 7-10 hastadan 1’inde polikistik böbrek hastalığına rastlıyoruz. Dolayısıyla bu alanlarda hastalıkların tedavisi için önemli bir sorumluluk içindeyiz.

Otsuka’nın da Santral Sinir Sistemi alanındaki pipeline’ı çok güçlü. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde şizofreni, depresyon, migren, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, bipolar, post travmatik stres bozukluğu, alzheimer  gibi alanlarda birçok ürünün lansmanını yapmaya hazırlanıyoruz. İlerleyen dönemlerde merkezi sinir sistemi, onkoloji, kardiyovasküler cerrahi, gastroenteroloji, solunum, enfeksiyöz hastalıklar, dermatoloji ve nefroloji alanlarında da etkin olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni lansmanlarla milyonlarca hasta ve hasta yakınının hayatını iyileştirmeyi hedefliyoruz. İhracatımızı artırmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2019 yılı ciro hedefimiz 100 milyon TL. Bunun yüzde 55’inin psikiyatri alanından gelmesini bekliyoruz.”

“Hastalıklar hakkında toplumda farkındalık sağlamayı hedefliyoruz”

Abdi İbrahim Otsuka’nın güçlü sosyal sorumluluk projeleriyle hastalıklar hakkında toplumda farkındalık sağlama konusunda etkili çalışmalara imza attığını ve bu projelerle milyonlarca kişiye ulaştıklarını belirten Elif Elkin, “Ürünlerimizle iyileşmeyi sağlayacak çözümler üretmeye devam ederken, farkındalık çalışmalarıyla da hasta ve hasta yakınlarının hayatına değer katmayı hedefliyoruz” dedi. 

Elkin, sosyal sorumluluk kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Abdi İbrahim Otsuka olarak, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde damgalanma konusuna dikkat çektik. Bireyin toplumdaki olumsuz kalıp yargılarını kendisi için kabullenmesi ve olumsuz duygularla birlikte kendini toplumdan uzaklaştırması damgalamaya neden oluyor. Çünkü damgalama bireylerin günlük yaşamdan uzaklaşmalarına neden oluyor. Bu da hastalığın derinleşmesine ve tedavinin reddedilmesine kadar uzanan olumsuz bir tabloya yol açıyor. Damgalamanın yok edilmesi ve hastaların toplumsal hayata dahil edilmeleri için toplumun farklı kesimlerinin desteği oldukça önemli. Abdi İbrahim Otsuka olarak, bu sene de yine 10 Ekim’de önemli bir çalışmayı hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Toplum genelinde damgalamaya karşı farkındalık oluşturmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bunun yanı sıra şizofreni konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla Görmezden Gelmeyelim projemizi başlattık. 2014 yılında Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde “Şizofreni ile Yaşam” temasından hareketle hayata geçirilen Görmezden Gelmeyelim projesi kapsamında vücut boyama sanatçısı Trina Merry’i Türkiye’de ağırladık. Trina Merry, vücutlarını boyadığı modelleri İstanbul silueti içine gizleyerek, görmezden gelinen gerçeklere dikkat çekmişti. 2015 yılında ise kampanyamız kapsamında hayata geçirdiğimiz ‘Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni’ sergisi ile bir kez daha şizofreni hastalarının görmezden gelinmesine dikkat çektik. Şizofreni Dernekleri Federasyonu’nun desteğiyle hayata geçen ‘Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni’ sergimiz 2018’de Yenikapı Metro İstasyonu’nda ziyaretçilerle buluştu. Sergimiz bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’de toplamda 2 milyon kişiye ulaştı. Çok olumlu geri dönüşler aldık. Sergimizi Türkiye’nin diğer illerine de götürerek daha çok insana ulaşmayı ve şizofreni konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyoruz.”

“Görmezden Gelmeyelim” pek çok ödüle layık görüldü

“Görmezden Gelmeyelim” web sitesi 2014 yılında Altın Örümcek Web Ödüllerinde Sosyal İletişim kategorisinde topluluk dalında ve Sosyal Sorumluluk kategorisi Sivil Toplum Organizasyonları dalında “Halkın Favorisi” ödülüne layık görüldü. Projenin lansmanında gerçekleştirilen Triona Mery Vücut Boyama aktivitesi, 2015 yılında Felis ödüllerinde Ürün Lansman Relansman kategorisinde başarı ödülünün sahibi oldu. Görmezden Gelmeyelim Projesi’nin ikinci adımı olan Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni sergisi aynı yıl düzenlenen A.C.E of MICE kapsamında ise en iyi kurumsal sosyal sorumluluk projesi etkinliği seçildi. Global Awards tarafından tüketici eğitimi farkındalığı kategorisinde, DPID tarafından ise özel projeler arasından üçüncülüğe layık görüldü. 

2016 yılında Felis kapsamında 3 ödül birden alan Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni sergisi ayrıca en iyi etkinlik yönetimi, en iyi kurumsal sosyal sorumluluk ve en iyi WOM ödüllerinin de sahibi oldu. Sergimiz ayrıca, 2018 Felis Ödülleri’nde de sağlık iletişimi kategorisinde Felis Başarı ödülüne layık görüldü.

“Adımız İyilik Olsun” gönüllüleri yardımlarını sürdürüyor

Bunların yanı sıra “İyileştirmeye Gönüllüyüz” mottosuyla hayata geçirdikleri tüm gönüllülük ve sosyal sorumluluk projelerini “Adımız İyilik Olsun” markası ile sürdürdüklerini anlatan Elkin, “Adımız İyilik Olsun çatısı altında her yıl dokunabildiğimiz hayatları iyileştirmek için çalışıyoruz, cesaret, tutku, sorumluluk ve yenilikçilik olarak belirlediğimiz değerlerimizle paralel projeler geliştiriyoruz. “Cesaret Grubumuz”, 2018-2019 eğitim öğretim yılı için Mardin’deki Günlüce İlköğretim Okulu’na kitap ve okul başlangıcı kırtasiye desteğinde bulundu. ‘’Bilgi cesarettir, bilgi güçtür’’ mottosu ile yola çıkan Cesaret Grubumuz başarılı bir şekilde yardımları okula ulaştırdı. Sorumluluk Grubumuz ise 2017 yılında ruh sağlığı hastanelerinde yatan hastalar için “Temiz Kıyafet Yardımı” kampanyasını gerçekleştirdi. Eczanelerin, hekimlerin ve Abdi İbrahim Otsuka şirket çalışanlarının katıldığı projede, toplanan kıyafetler hastalara ulaştırılmak üzere hastane servislerine teslim edildi. Proje kapsamında önümüzdeki yıllarda da hastalara yardımlar ulaştırılacak. Tamamen gönüllülük esasına dayalı projelerde “bilgi cesarettir” felsefemizle her yıl Doğu’da bir okul için kitap kampanyası yapıyoruz. Son olarak Mardin’de bu projemizi gerçekleştirdik” dedi.

psikiyatri
abdi i̇brahim otsuka
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir