Medimagazin logo

'Başarısız bir doktor olmaktansa, sektör değiştirdim!'

Abdi İbrahim Üst Yöneticisi Dr. Süha Taşpolatoğlu: - "Abdi İbrahim'e ilk geldiğimde başkanım dedi ki ‘Süha, hata yapabildiğin kadar hata yap. Hata yapmaktan korkarsan iş yapamazsın.' Hata yapma özgürlüğü çok güzel bir şey"
'Başarısız bir doktor olmaktansa, sektör değiştirdim!'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Abdi İbrahim Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Süha Taşpolatoğlu, "Abdi İbrahim’e ilk geldiğimde başkanım dedi ki 'Süha, hata yapabildiğin kadar hata yap. Hata yapmaktan korkarsan iş yapamazsın.' Hata yapma özgürlüğü çok güzel bir şey." dedi. 

Taşpolatoğlu, İstanbul Gençlik Platformu'nun Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlediği Başarısızlık Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, başarı ve başarısızlığın bugün daha çok okul ve iş hayatı için düşünüldüğünü ifade eti. 

Başarının aslında mutlulukla ilgili olduğunu belirten Taşpolatoğlu, "Yaptığınız işten mutlu oluyorsanız başarılısınız." dedi.


Abdi İbrahim'in başına Ankara Tıp'lı CEO atandı


Kendisinin, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ardından mimarlık okumaya karar verdiğini, aslında mimar da olmak istemediğini ifade eden Taşpolatoğlu, şöyle konuştu: 

"O dönemde ne yapacağıma karar veremiyordum. Doktorluk yapmaya devam edebilirdim. Muhtemelen ihtisas sınavını kazanamayacaktım. Kazansam bile iyi bir doktor olamayacaktım. Şunu fark ettim ki bazen ne yapacağını bilmemek, ne yapacağını bilmek kadar önemli. Başarısız bir doktor olduğum için sektör değiştirdim ve keyif alarak çalıştığım ilaç sektöründeyim şu anda." 

dr. suha taspolatoglu
abdi ibrahim
Yorum (5)
Hasan Akdemir
Sayın Taşpolatoğlu'nun ; denizde dalga olmaktansa kaya olarak göze çarpma stratejisi çoğu kez işe yarıyor. Bazıları da aynı sıkletteki rakipleriyle güreşirken şampiyon olmak için kendisini geliştirme yoluna gidiyor. "Kim bildiğini uygularsa , Allah o kimseye bilmediğini de öğretir" Hâdis-i Şerifi bu konuda iyi bir argüman olur.
24
Cevapla
Frankie Bellevan
Çok Doğru Bir Karar Vermişsiniz... Eski Bir Ankara Tıp'lı Olarak Sizi Tebrik Ediyorum.. Samimi ve İçtenlikle Yaptığınız Açıklamalar İçin de Kutlarım....
20
Cevapla
ersan sen
Ankara tıp gibi köklü bir eğitim yuvasından mezun olup hekim olmak istememek çok ilginç, meslek insanı zamanla değiştiriyor, başlangıçta zor gibi gelen çok sevdiğiniz bir iş haline gelebilir.Hekimlik bence her şeye rağmen dünyanın en muhteşem mesleğidir.Keşke hocamız da mesleğini yapmaya karar verseydi eminim yine çok başarılı olurdu, çok insana da faydası olurdu.
7
Cevapla
Keyif Düşkünü
“Başarısız bir doktor olduğum için...” “keyif aldığım ilaç sektöründeyim şu anda” “Keyif almanın nedeni iyi para kazanmak...” “Başarısız addedmenin nedeni para kazanamamak...” Birisi de çıkıp şunu mertçe diyemiyor; “arkadaş baktım ki kurtlar sofrasında para kazanamayacağım, girdim başka bir işe, çok da hata yaptım fakat sağolsun patronlarım affetti beni, şimdi palazlandım, çok iyi para kazanıyorum, keyif alıyorum”
6
Cevapla
Minnoş
Ben bu işten çok para kazanamadım. Türkiye'de şu anda tüm piyasalarda olduğu gibi tıp piyasasında da mafya var. Yani nasıl ki Türkiye’de iş bile bulamayan, acından ölen vasıfsız insan Almanya’ya gidince 10 sene içinde market zinciri, restoran zinciri, şirket sahibi oluyor, yurtdışı benim gibiler için de böyle. Türkiye maalesef rezil edildi. Liyakat yok. Neyse... Ben bu işten para kazanamadım. Malım mülküm yok, sermayem sadece aklım, emeğim, diplomam. Bu sayede yakınımı felç geçirmekten kurtardım, şimdi 100 bin tl verseniz özelde yapmayacakları ameliyatları, yakınıma birkaç gün içinde bedava devlet hastanesinde yaptırdım. Cerrahım titrsiz ama şahaneydi. Ben de cerrahım, tek ameliyatta ona eşlik eden bir çömez asistandım, elini ve tavrını görüp bu adam becerikli deyip riskli bir ameliyat içşn yakınımı ona teslim ettim. Çok şükür , 15 yıl oldu. Hala dualarımda kendisini anıyorum. Yine bir yakınımın , bu sefer de kalp krizini teşhis ettim, bir diğerinin fenalaşmasının sebebini buldum. Yurtdışında ziyaret ettiğim bir arkadaşımın “tuhaf hissediyorum nasıl anlatsam ki” şeklindeki şikayetinin parfüm kokusu ile tetiklenen migren ve skotom olduğunu düşüdnüm. Kadın internette scotoma nedir diye araştırınca sevinçle işte bu işte bu diye beni kucaklamıştı. Kendi apandisitimi teşhis ettim:) Hastanede elinde tedavi defteri olmadan hasta tedavileri yapan hemşirenin midesi kanayan yakınıma kan sulandırıcı yapmak üzere olduğunu farkettim. Ne bileyim mağazada gözleri belermiş boynu şişmiş hanım kızımızın graves olduğunu farkedip acilen doktora görünmesini salık verdim. Kız çok halsiz olduğunu, kilo verdiğini, çarpıntısının olduğunu söyleyip teşekkür etmişti. O belermiş gözleri görüp bunlar norml değil diyen bir Allah’ın kulu çıkmamış. Böyle böyle hayatlarına dokunduğum insnlar oldu. Hem insanlığa hem kendime faydam oldu. Varlıklı olacak kadar kazanamadım ama olsun. Kaliteli yaşam, çok paradan ziyade varolanı kullanabilecek zekaya sahip olanındır. Ben kendimi çok zengin hissediyorum. Bir de güçlü hissediyorum. Bilgi korkunç bir güç. Sürekli aktif bir doktor olarak da gerçekten güçlü hissediyorum.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir