Medimagazin logo

Berko Çocuk Tiyatrosu beş sezondur ücretsiz olarak çocuklarla buluşuyor

Berko Çocuk Tiyatrosu 5. sezonuna perdelerini açtı. Berko İlaç’ın sosyal sorumluluk alanına ve sanata verdiği değerden yola çıkarak kurduğu Berko Çocuk Tiyatrosu, Küçükyalı Çocuk Evi’nde kimsesiz çocuklarla buluştu.
Berko Çocuk Tiyatrosu beş sezondur ücretsiz olarak çocuklarla buluşuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Topluma ve sanata katkı sağlayan projeler üreten Berko İlaç, bu yaklaşımından yola çıkarak kurduğu Berko Çocuk Tiyatrosu ile beş sezondur çocuklarla ve aileleriyle ücretsiz olarak buluşuyor. Yeni sezonunda ilk olarak Küçükyalı Çocuk Evi’nde kimsesiz çocuklarla bir araya gelen Berko Çocuk Tiyatrosu, sonrasında Sakarya’nın Kirazlı Köyü İlkokulu’nda daha önce hiç tiyatro izlememiş köy çocuklarına sahnelendi.

23 Nisan Kutlamaları Kapsamında Çocuklarla Buluşacak

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlamaları kapsamında, hafta boyunca çocuklarla bir araya gelecek olan Berko Çocuk Tiyatrosu’nun oyunu “Berfu’nun Rüyası”; Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Beykoz Galip Öztürk Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Şehir Tiyatrosu Çocuk Şenliği kapsamında sahnelenecek. 

Sanata ve Topluma Katkı Sağlıyor

İlk olarak seyircisiyle 2015 yılı tiyatro sezonunda buluşan Berko Çocuk Tiyatrosu’nun ilk oyunu “Berfu’nun Rüyası”, Türkiye’de bütün iller kapsamında okullarda, belediyelerde, kültür merkezlerinde ve çeşitli sahnelerde oynanıyor. Şimdiye kadar 72 farklı sahnede toplamda 115 oyun oynayan ve on beş binden fazla çocuğa erişen Berko Çocuk Tiyatrosu, çocuklara ve ailelerine ücretsiz olarak ulaşıyor ve ulaşmaya devam ediyor. 2016 yılında “Junior Chamber International”ın düzenlediği “Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri” kapsamında Berko Çocuk Tiyatrosu, “kültür ve sanat” kategorisinde ödüle layık görüldü. Deniz Yeşil Mavi’nin yönetmenliğini yaptığı “Berfu’nun Rüyası” tek perdelik gösterimde; Aykut İspir, Çağla Buldak, Deniz Özbay, Tomris Karakartal Özbay ve Mukaddes Kurmuş İspir rol alıyor. 

On Binlerce Kitap Gönderildi

Sanata verdiği değeri her fırsatta vurgulayan Berko İlaç, sağlık sektörü paydaşlarına on binlerce kitap gönderdi ve göndermeye devam ediyor. Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran kaleme aldığı kitaplarını, başta eczacılar ve doktorlar olmak üzere sağlık sektörü paydaşlarına gönderiyor. Ecz. Berat Beran’ın, ilaç sanayisindeki başarılarının yanı sıra, “Henek” ve “Henek II” adında iki mizah kitabı, “Güle Güle Sevgili Arkadaşım” adında bir romanı, “Asmin” ve “Asmin 2” adında iki şiir kitabı bulunmaktadır. Beran, yakın zamanda “Nenem, Babam ve Ben” isimli biyografisini kaleme almıştır.

çocuk tiyatrosu
berko ilaç
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir