Medimagazin logo

Biyogirişimciler BIO Startup Programı ile dünyaya açılıyor

Biyoteknoloji alanındaki girişimcilerin küresel bağlantılara erişiminde ve büyümesinde hızlandırıcı rol oynamayı amaçlayan BIO Startup Programı'nın dördüncüsü için başvuru süreci başladı.
Biyogirişimciler BIO Startup Programı ile dünyaya açılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yürütücülüğünü ReDis Innovation'ın üstlendiği biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı, bu seneden itibaren Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD) tarafından desteklenecek. Türkiye'deki süreci tamamlayarak jüri tarafından seçilecek 5 biyogirişimci, 2-6 Haziran tarihlerinde Philadelphia'da düzenlenecek BIO Entrepreneurship Bootcamp ve BIO Convention'a katılma şansına sahip olacak.  Bu girişimciler etkinlik süresince yatırımcılar, küresel şirketler, inkübasyon merkezleri gibi uluslararası ekosistemin farklı aktörleri ile bir araya gelebilecek.
 
AIFD ve ReDis Innovation işbirliğinde gerçekleştirilecek olan ve odağı sağlık biyoteknolojisi olarak belirlenen, Türkiye'nin ilk ve tek biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup için başvurular 9 Ocak – 6 Mart 2019 tarihleri arasında www.biostartup2019.com üzerinden yapılabilecek. Programa katılacak biyogirişimciler ek olarak TÜSEB (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) himayesinde 18-19 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek "Güçlü Bir Biyoekonomiye Doğru: Biyoteknolojide Öncelikler ve İşbirlikleri” sempozyumu kapsamında BIO Startup Demo Day'de sunumlarını yapacak.
 
Dünyanın en büyük biyoteknoloji organizasyonu BIO Convention'a katılma şansı
BIO Startup Programı kapsamında başvurusu uygun görülerek kabul edilen biyogirişimciler, online eğitim ve mentorluk programına katılacak. Online biyogirişimcilik eğitimini tamamlayan girişimciler, İstanbul'da üç günlük biyogirişimcilik kampına girerek uzman eğitmenler ve sektörün önde gelen profesyonellerinden eğitim alacak ve ayrıca AIFD üyesi global şirketlerin temsilcileri ile temasa geçme ve tecrübelerinden faydalanma şansına sahip olacak. Demo Day'de jüri tarafından seçilen beş biyogirişimci, ABD programına yönelik hazırlık kampına katılmaya hak kazanacak. Sonrasında ise girişimciler, Philadelphia'da hem dünyanın en büyük biyoteknoloji organizasyonu olan BIO Convention'a ve BIO Entrepreneurship Boot Camp'e katılabilecek, hem de yatırımcılar, fonlar, inkübasyon merkezleri ve küresel şirketlerle bire bir görüşmeler yapabilecek. 70 ülkeden yaklaşık 7 bin şirket ve 20 bin kişinin katılması beklenen BIO Convention, biyoteknolojide bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemek, küresel biyoteknoloji ekosisteminin farklı aktörleri ile temas etmek, işbirliklerine yönelik birebir görüşmeler yapmak için önemli bir fırsat sunuyor.
 
AIFD Genel Sekreteri Ümit Dereli, AIFD'nin BIO Startup programı konusunda şunları söyledi: “Türkiye acelesi olması gereken bir ülke. Bir an önce ilaç Ar-Ge'sinde, konuşma aşamasından somut ve anlamlı işleri hayata geçirme aşamasına geçmemiz gerekiyor. Türkiye'de yenilikçilik temel uğraşı alanımız olsun, kaynaklarımızı daha çok buraya aktaralım istiyoruz. Bu anlayıştan yola çıkarak ve taşın altına elimizi sokarak ülkemizde sürdürülebilir bir BIO Startup programı olmasını ve bu topraklardan beslenen, BIO Startup programımıza katılacak, büyük hayalleri olan girişimcilerimizle birlikte, birbirimize değer katarak daha da güçlenmeyi amaçlıyoruz. Türkiye'ye değer katma sözümüzün bir gereği olarak AIFD üyelerinin küresel bilgi ve beceri birikimiyle startup'larımızın destekçisi olmaya kararlıyız. Bu topraklar yüz yıllar boyunca sağlık girişimcilerine, bilim insanlarına değer kattı ve katmaya devam edecek güce sahip. Bu girişimci beyinlerle birbirimize ilham kaynağı ve destek olabildiğimizde, teknoloji ve sağlık birlikteliğinin merkezi Türkiye olacaktır. AIFD BIO Startup programıyla Türkiye'de inovasyon ekosisteminin yeşermesine destek olmayı, ilaç sanayiinin Ar-Ge çalışmalarına ciddi ve somut katkı sağlayabilmeyi ve programa katılacak biyoteknoloji girişimlerinin ticarileşmesine destek olmak için onları küresel ağların içine sokmayı hedefliyor.”

aifd
biyoteknoloji
bio startup programı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir