Medimagazin logo

Boehringer Ingelheim 2018 yılında büyüme ve yatırımlarını sürdürdü

Araştırma odaklı ilaç şirketi Boehringer Ingelheim, 2018 yılı verilerini paylaşmak üzere genel merkezi Ingelheim’de Yıllık Basın Konferansı’nı gerçekleştirdi. 2018 yılı rakamlarının aktarıldığı konferansta yılın 17,5 Milyar Euro net satış ile kapatıldığı belirtildi. Yapılan açıklamaya göre, Boehringer Ingelheim’in net satışı, kur farkı ve 2017 yılında Sanofi ile gerçekleştirdiği varlık takasının tek seferlik etkileri düzeltilmiş haliyle 2018 yılında yüzde 4 büyüdü. Yüzde 2,8 artarak 3,2 Milyar Euro’ya ulaşan Ar-Ge harcamaları ise yıllık net satışın yüzde 18,1’ine ulaştı
Boehringer Ingelheim 2018 yılında büyüme ve yatırımlarını sürdürdü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bu süreç içerisinde şirketin bazı spesifik tedavi alanlarına odaklandığı konusunda da bilgi paylaşıldı. Boehringer Ingelheim Yönetim Kurulu Başkanı Hubertus von Baumbach yaptığı açıklamada; “Kanser tedavisinde daha etkili çözümlerin geliştirilmesine katkı sağlamak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Buna ek olarak fibrotik, metabolik ve immünolojik hastalıklar gibi diğer bazı alanlarda da araştırmalar gerçekleştiriyoruz. Oldukça dolu bir araştırma planımız var” dedi. 

Sabit varlıklara yatırım en yüksek tutara ulaştı

Yapılan açıklamaya göre, sabit varlıklara yatırım yüzde 9 artışla 1 Milyar Euro’ya yaklaşarak şimdiye kadarki en yüksek tutara ulaştı. Faaliyet gelirleri 3,5 Milyar Euro ile aynı seviyeyi korurken grubun vergi sonrası karı 2,1 Milyar Euro’ya yükseldi. Finanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Michael Schmelmer belirtilen rakamlarla ilgili, “2018 yılında, net satış getirisi yüzde 19,3’ten yüzde 19,8’e çıkarken öz kaynak oranımız da yaklaşık yüzde 2’lik bir artış ile yüzde 40’a yükseldi. Dolayısıyla, finansal olarak da son derece sağlıklı bir şirketiz” dedi. 
Ortalama çalışan sayısının da tüm bölgeler genelinde yüzde 2 arttığı ve 50.370 kişiye yükseldiği belirtildi.

Boehringer Ingelheim insan sağlığında güçlü ürün yelpazesi ile öne çıkıyor

İnsan Sağlığı biriminin 2018 yılı sonuçlarının paylaşıldığı konferansta; insan sağlığı ilaçlarının 12,6 Milyar Euro ile toplam net satışın yüzde 72’sini oluşturduğu belirtildi. Sonuçlarla ilgili açıklamada bulunan Hubertus von Baumbach; “Yenilikçi ilaçların patent sürelerinin dolması nedeniyle net satışta öngörülebilen düşüşler fazlasıyla karşılandığı için bu iş alanında kur farkı düzeltilmiş rakamlara göre yüzde 5,1 büyüme sağlandı. Küresel lisans verme faaliyetlerinden elde edilen gelirlerin genel büyüme oranı ise yüzde 3,3’e düştü” dedi. 
İnsan sağlığı ilaçlarının Ar-Ge’sine yapılan 2,8 Milyar Euro tutarındaki yatırımın insan sağlığı ilaçlarının net satışının yüzde 22,1’ine tekabül ettiğini belirten Hubertus von Baumbach, çeşitli araştırma aşamalarında olan toplam 90 projenin yüzde 75’inin ya kendi aktif madde sınıfında ilk molekül olmasını ya da yeni bir tedavi alanında ilk olmasını hedeflediklerini dile getirdi. Onkolojide odaklanılan noktalar akciğer, mide ve bağırsak kanseri iken, fibrotik hastalıklarda sistemik skleroderma ve interstisyel akciğer hastalığı oldu. Metabolik hastalıklar alanında ise alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanması (non-alkolik steatohepatit) araştırmanın odağında yer aldı. Hubertus von Baumbach ek olarak; “İmmünoloji alanındaki araştırmalarda deri ve bağırsaklardaki kronik enflamasyon hastalıklarına, diğer projelerde ise Alzheimer, şizofreni, obezite ve retinopati gibi merkezi sinir sistemi hastalıkları ağırlık verdik” dedi. 

Hayvan sağlığı alanında teknik entegrasyon başarıyla tamamlandı 

Konferansta hayvan sağlığı biriminin sonuçları da aktarıldı. Yapılan açıklamaya göre; hayvan sağlığı alanında, çiftlik hayvanları ve evcil hayvanlar için yenilikçi aşılara, anti parazit ilaçlarına ve diğer tedavi çözümlerine odaklanıldı. 
Hubertus von Baumbach sonuçları değerlendirerek, Merial birleşmesinin ikinci yılında bu iş alanının ciddi net satış artışı elde ettiğini kaydetti. 2018 yılında bir yandan entegrasyon çalışmaları yoğun şekilde devam ederken, kur farkı düzeltilmiş rakamlara göre yüzde 5,6 oranında büyüme elde edildi. Hubertus von Baumbach; “Birleşme sırasında ilk günden itibaren müşterilerimize kesintisiz ürün sağlama hedefimize odaklandık. Bunun sonucunda çok iyi bir büyüme elde ettik ve teknik entegrasyonu başarıyla tamamladık. Hayvan sağlığı alanındaki inovasyon potansiyeli, özellikle insan sağlığı araştırmalarıyla kesiştiği noktalarda, özel ilgiyi hak ediyor” dedi. 

Biyofarmasötik fason üretimde liderlik devam ediyor

Biyofarmasötik iş birimi, 2018 mali yılında fason üretim segmentindeki lider pozisyonunu korurken toplam net satışın yüzde 4’ünü oluşturdu. Hubertus von Baumbach, “Sipariş durumumuz olumlu yöndeki gelişimini devam ettirdi ve biyofarmasötik üretiminde yüksek düzeyde kapasite kullanımı sağladık” dedi. 

Avrupa için gelecek 5 yılda 3 Milyar Euro’dan fazla yatırım planlıyoruz 

Hubertus von Baumbach 2019 yılıyla ilgili de beklentilerini açıklayarak, “Boehringer Ingelheim olarak cari mali yıl için net satışta ufak bir büyüme ve kıyaslanabilir oranda yoğun yatırım faaliyetlerinde de artış bekliyoruz. Gelecek 5 yılda sadece Avrupa’da 3 Milyar Euro’dan fazla yatırım planlıyoruz. Bunun ön koşulu ise Avrupa’daki üretim tesislerimizdeki genel rekabetçi şartların sağlanması olacak” öngörüsünde bulundu. 

Sağlıkta dijital dönüşüm masaya yatırıldı

Konferansta aynı zamanda sağlıkta dijital dönüşüm süreciyle ilgili detaylı bilgiler verildi. Hem İnsan Sağlığı hem de Hayvan Sağlığı alanında atılan dijital adımların sunulduğu toplantıda; ilaç sektöründeki dijital dönüşüm süreci, dijital araştırmalar, dijital bakım ve teknoloji konularına ilişkin gündemdeki önemli projeler masaya yatırıldı. 

Boehringer Ingelheim Türkiye sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi

Boehringer Ingelheim, Türkiye’de de 2018 yılında önemli gelişmeler kaydetti. Hem İnsan Sağlığı hem de Hayvan Sağlığı iş birimlerinde toplamda 76 Milyon Euro tutarında net satış gerçekleştirildiğini belirten Boehringer Ingelheim Türkiye Genel Müdürü Evren Özlü “Bu satışların 65 Milyon Euro’su İnsan Sağlığı tarafından gerçekleştirilirken Hayvan Sağlığı da 11 Milyon Euro’luk bir satış rakamına ulaştı” dedi.
Özlü yaptığı açıklamada; Türkiye’de ilaç pazarının büyüme ortalaması yüzde 25,5 olurken Boehringer Türkiye İnsan Sağlığı Biriminin, yüzde 30’luk bir büyüme kaydederek büyüme sıralamasında ilk 10 ilaç firması arasına girdiğini belirtti. Bununla birlikte Boehringer Ingelheim 2018 senesinde yüzde 1,6 piyasa payı ile ilk 20 firma içinde yer almayı başardı.
Hayvan Sağlığı alanında da 2018 yılını başarılarla tamamladıklarını belirten Özlü, “Boehringer Ingelheim Türkiye olarak, hayvanların refahını ve performansını artırmak için en iyi ürünleri, hizmeti ve çözümleri sunmaya devam ediyoruz. Öncelikli olarak veteriner hekimlerle sektördeki eğitim seviyesini yükseltmeyi ve paydaşlarımızla bilgi paylaşımımızı artırmak için daha yakın ilişkiler kurmayı hedefliyoruz” dedi. 

boehringer ingelheim
hubertus von baumbach
evren özlü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir