Medimagazin logo

Bristol-Myers Squibb Türkiye global görevlendirmelere devam ediyor

130 yılı aşan geçmişi ve 24 binden fazla çalışanıyla Bristol-Myers Squibb Türkiye, üst düzey atamalara devam ediyor. 2013’ten bu yana BMS Türkiye’de sırasıyla İK Müdürlüğü ve İK Liderliği görevlerini yürüten Mine Uzun, Hindistan ve Orta Doğu Bölgesi İK Lideri pozisyonuna atanırken BMS Onkoloji Birimi Direktörü Ayşegül Karzan Bilgiç ise dönemsel bir görevlendirme ile Orta Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi Strateji & Operasyon Lideri olacak. Bu görevle Bilgiç, Orta Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi liderlik ekibinin de bir üyesi olacak.
Bristol-Myers Squibb Türkiye global görevlendirmelere devam ediyor
Mine Uzun
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


İmmüno-onkolojik tedavilerin ülkemize kazandırılmasında öncü bir rol üstlenen, yenilikçi ilaçları keşfetmeyi, geliştirmeyi ve sunmayı misyon edinen Bristol-Myers Squibb (BMS), yurtdışı transfer görevlendirmeleriyle çalışanlarına kendilerini geliştirme fırsatı sunuyor. 2019 yılında yurtdışı transferine İK Lideri Mine Uzun ile başlayan BMS, İş Birimi Direktörü Ayşegül Karzan Bilgiç ile devam ediyor. 

Mine Uzun
İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunu olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Programı’nı ve CTI Co-Active Koçluk Programı’nı tamamlayan Mine Uzun, BMS Türkiye İnsan Kaynakları ekibine 2002 yılında katıldı. Sırasıyla; Ücretlendirme ve Yan Haklar Uzmanı, İnsan Kaynakları Yetkilisi ve İnsan Kaynakları Müdürü pozisyonlarında başarılı bir şekilde çalıştı. 2013 yılından itibaren İK Müdürü pozisyonunun yanı sıra Avrupa Pazarları’nda yer alan Polonya, Portekiz, Yunanistan ve Türkiye’nin Ücretlendirme ve Yan Haklar süreçlerinin yönetilmesinde kritik rol oynayan Uzun, 2014 yılından itibaren BMS Türkiye İK Departmanı’na liderlik ediyor. Mart ayından itibaren Orta Doğu Bölgesi İK Lideri olarak BMS’te çalışma hayatına devam edecek. 

BMS Türkiye’nin biyofarma modeline geçişinde önemli rol oynayan Mine Uzun, yetenek geliştirme, organizasyonel tasarım, stratejik işgücü ve kültür gelişimi konularına odaklanarak farklı değişim projelerinin liderliğini üstlendi. Uzun, iş süreçlerinin yürütülmesi, İmmüno-Onkoloji stratejisinin uygulanması, yetenek geliştirme ve insan kaynaklarının transformasyonundan sorumlu olmakla birlikte, yönetim ekibinin de kritik bir üyesi olarak BMS Türkiye ekibine destek verdi.

Ayşegül Karzan Bilgiç
Uludağ Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Ayşegül Karzan Bilgiç eğitimine; Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı ve Londra’da Birkbeck College’da Pazarlama alanında yüksek lisans yaparak devam etti. Çalışma hayatına Lundbeck’te başlayan Bilgiç, satış ve pazarlama alanlarında çeşitli görevler aldıktan sonra 2007 yılında 1 yıl süreyle Danimarka’nın Kopenhag şehrinde Lundbeck Uluslararası Ürün ve Proje Müdürü olarak çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra çalışma hayatına GSK’da çeşitli hastalık alanlarında İş Birimi Müdürü olarak başlayan Bilgiç, daha sonra Novartis Türkiye’ye geçerek Onkoloji Bölüm Direktörü olarak görevine devam etti. 2016 yılından itibaren BMS Onkoloji Birim Direktörü olarak çalışan Bilgiç, dönemsel bir görevlendirme ile Orta Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi Strateji & Operasyon Lideri olarak çalışmaya devam edecek. 

BMS Türkiye’nin ticari operasyonlarının biyafarma çalışma modeline geçişinde önemli rol oynayan Ayşegül Karzan Bilgiç, İmmünoonkoloji stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması, yalın onkoloji iş modelinin oluşturulması, ürün portföyünün alternatif kanallarla yönetilmesi, yenilikçi uygulamaların hayata geçirilmesi veilk immünoonkoloji ajanının pazara sunulması gibi alanlarda yönetim ekibinin de kritik bir üyesi olarak çalışmalarını sürdürdü.

bristol-myers squibb
mine uzun
ayşegül karzan bilgiç
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir