Medimagazin logo

COVID-19 en çok 'F' vitaminini tüketti: İnsanlar artık daha saldırgan

COVID-19 pandemisi insanlarda en çok F vitamini eksikliğine sebep oldu. akademikakil.com yazarı Prof. Dr. Gülbu Aydınoğlu Işıtmangil, insanların F vitamini eksikliğinden saldırgan, inatçı, korkak veya tehditkar hareketler sergilediklerini ifade etti
COVID-19 en çok 'F' vitaminini tüketti: İnsanlar artık daha saldırgan
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs hastalığı (COVID-19) pandemisi, insanları yalnızlaştırmaya başladı. akademikakil.com yazarı Prof. Dr. Gülbu Aydınoğlu Işıtmangil, insanlığın yalnızlık sarmalı içinde olduğunu belirttiği yazısında, pandemi koşullarıyla her türlü sosyal faaliyetin askıya alındığını hatırlattı ve bu sürecin psikolojik, sosyolojik ve ekonomik sorunlar doğurduğunu ifade etti.

Nedir bu ‘F’ vitamini?

Prof. Dr. Aydınoğlu Işıtmangil, ‘F’ vitamini vurgusu yaptığı yazısında, şu ifadeleri kullandı:

F vitamini arkadaşlık vitaminidir ve İngilizce Friendship kelimesinden kökenini alır ve bu vitamin düzeyleri sosyal izolasyon durumlarında azalır.”

Prof. Dr. Aydınoğlu Işıtmangil, yapılan araştırmalara değindiği yazısında, iki hafta boyunca izole tutulan farelerin bir araya getirildiklerinde saldırgan, inatçı, korkak veya tehdit edici hareketler sergilediklerini belirterek,  F vitamini yoksunluğuna dikkat çekti. Yazının tamamı için tıklayınız.

covid-19
yeni tip koronavirus hastaligi
f vitamini
friendship
Yorum (1)
Hasan Akdemir
Şu sıralar hastaların çoğu , kandaki tüm vitaminlere sırasıyla baktırma takıntıları yüzünden, artık hastane personelinden F vitamini alır hale gelmiş durumdalar.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir