Medimagazin logo

Lilly İlaç, üst üste yedinci kez ETİKA Türkiye Etik Ödülü'nün sahibi oldu

Lilly İlaç, her yıl geleneksel olarak şirketlerin ödüllendirilmesini, toplum önünde itibarının arttırılmasını ve diğer şirketlerin de etik konusundaki duyarlılıklarını arttırmak amacıyla Etik Değerler Merkezi (EDMER) tarafından verilen “ETİKA” ödülünü yedinci kez kazandı. 2013 yılından beri her yıl bu ödüle layık görülen Lilly İlaç'ın etik uygulamaları, bu sene yedinci kez aynı ödülle tescillenmiş oldu
Lilly İlaç, üst üste yedinci kez ETİKA Türkiye Etik Ödülü'nün sahibi oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İnsanların, daha uzun, daha sağlıklı ve daha aktif yaşam sürmeleri için ilaçlar üreten Lilly, etik uygulamalarıyla da sektöre ve Türkiye'deki diğer şirketlere örnek olmaya devam ediyor. Lilly bu örnek duruşu sayesinde, bu yıl yedinci kez Etik Değerler Merkezi Derneği (EDMER) tarafından düzenlenen ve etik değerlere önem veren şirketlerin ödüllendirildiği ETİKA Türkiye Etik Ödülü'nü almaya hak kazandı.

Bu ödülle şirketlerin etik ve iş ahlakı farkındalıklarını, oluşturdukları etik anlayış bilincini ve bu konuda toplumu bilinçlendirmek üzere yapmış oldukları çalışmaları takdir etmeyi amaçlayan EDMER, altı kategoride hazırlanan 112 soruyu yanıtlayan şirketler arasında, uluslararası etik standartlara göre yapılması gereken etik uygulamaların yüzde 70'inden fazlasını yerine getiren 20 şirketi ETİKA 2018 Türkiye Etik Ödülü'ne layık gördü. Lilly, bu yıl da etik uygulamalarıyla öne çıkan 20 şirket arasına girerek bu ödülü yedinci kez almış oldu.

Konuyla ilgili görüş bildiren Lilly İlaç Genel Müdürü Jose Daniel Lucas şunları söyledi: “Lilly olarak amacımız tüm dünyadaki insanların yaşamlarını iyileştiren ilaçlar yaratmak için, insana verilen değeri keşif ile birleştirmek. Bu amaçla insanların daha iyi, daha sağlıklı ve daha uzun yaşamaları için çalışırken, hayatına dokunduğumuz herkese ve içinde yaşadığımız topluma etik değerlerimizle yaklaşıyoruz.

Etik ilkelerin toplumun her kesiminde benimsenmesi ve uygulanması, etik konusunda farkındalığın artırılması açısından EDMER gibi kuruluşlar son derece önemli bir rol üstleniyor. Şirketimizin üst üste yedinci kez ETİKA ödülü ile ödüllendirilmesi bizim için büyük bir onur.”

Lilly Etik ve Uyum Direktörü Gizem Saybir ise Lilly'nin bu ödüle yedinci kez layık görülmesini şu sözlerle değerlendirdi: “Lilly olarak etik anlayışımızla, tüm çalışanların düşüncelerini, endişelerini ve sorunlarını konuşabildiği bir güven kültürü inşa ediyoruz. Hep birlikte öğrenmemizi, gelişmemizi, farklı fikirleri açıkça konuşabilmemizi ve Lilly olarak daha da güçlenmemizi sağlayan etik anlayışımız, yaşamlarını iyileştirdiğimiz tüm hastalar ve hizmet sunduğumuz tüm sağlık çalışanları için güvenilir bir paydaş olmamızı sağlıyor. Dürüstlük, mükemmellik ve insana saygıyı temel değerler olarak benimseyen şirketimiz için yedi yıldır, Türkiye'de etik alanındaki en prestijli ödüllerden biri olan EDMER'in ETİKA Ödülü'ne layık görülmek, çok önemli bir motivasyon kaynağıdır. Aynı kararlılıkla, tüm çalışmalarımızı etik değerlerimizden ödün vermeden sürdürmeye devam edeceğiz.”

lilly i̇laç
eti̇ka
jose daniel lucas
gizem saybir
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir