Medimagazin logo

Novo Nordisk Türkiye 7’nci kez 'ETİKA Türkiye Etik Ödülü'ne layık görüldü

Novo Nordisk Türkiye, Etik Değerler Merkezi (EDMER) tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan “ETİKA Türkiye Etik Ödülleri” çalışmasına bu yıl da katılarak üst üste 7’nci kez “ETİKA Türkiye Etik Ödülü”nü almaya hak kazandı. Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Burak Cem, ETİKA Türkiye Etik Ödülü’nü 7’ncı kez almanın gururunu yaşadıklarını belirtti
Novo Nordisk Türkiye 7’nci kez  'ETİKA Türkiye Etik Ödülü'ne layık görüldü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Novo Nordisk Türkiye, Etik Değerler Merkezi Derneği (EDMER) tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan “ETİKA Türkiye Etik Ödülleri” çalışmasına bu yıl da katılarak üst üste 7’nci kez “ETİKA Türkiye Etik Ödülü”nü almaya layık bulundu. Türkiye’nin en etik şirketlerini belirlemek için EDMER tarafından yapılan çalışmada; katılımcılar, etik değerler ve iş ahlakı, itibar yönetimi, kurumsal yönetim, kurumsal sosyal sorumluluk, uyum yönetimi, liderlik ve yaratıcılıktan oluşan altı kategorideki 80 soru ile değerlendiriliyor. 

ETİKA 2018 Türkiye Etik Ödülü ile 7’nci kez aynı ödüle layık görülen Novo Nordisk Türkiye, etik değerlere verdiği önemi ve sürdürülebilirlik başarısını bir kez daha gösterdi. ETİKA Ödülü’nü 7’ncı kez almanın gururunu yaşadıklarını belirten Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Burak Cem, şu değerlendirmeyi yaptı: 
“Novo Nordisk, daha iyi tedaviler geliştirmek için çalışan bilim odaklı küresel bir sağlık şirketi. 96 yıllık yolculuğumuz boyunca kurumsal yapımızdan, etik yaklaşım ve kalite anlayışımızdan ödün vermeden, bilim üretmek adına çalıştık ve var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İş etiğini yalnızca eğitimler ve hatırlatmalar ile sınırlı tutmadık. Aynı zamanda etik değer ve yaklaşımlarımızı, iş süreçleri ve karar mekanizmalarına dahil ederek gündelik pratiğimizin vazgeçilemez bir parçası haline getirdik.” 

Novo Nordisk Türkiye Hukuk ve Mevzuata Uyum Müşaviri Sinem Lütfiye Aydın ise “Novo Nordisk’te alınan her kararı destekleyen bir kılavuz niteliği taşıyan Novo Nordisk Tarzı’nda yer alan prensiplerden biri, kaliteden ve iş etiğinden asla ödün vermemektir. Bu doğrultuda, iş etiği şirketin tüm kararları ve iş süreçlerine dâhil edilmiştir. Bunun EDMER tarafından 7’nci kez tasdik edilmesi bizi çok mutlu etti” dedi. 

GENÇ ETİK LİDERLER NOVO NORDİSK TÜRKİYE’Yİ ZİYARET ETTİ
Etik Değerler Merkezi Derneği (EDMER) tarafından 7 kez ETİKA Ödülü’ne layık görülen Novo Nordisk Türkiye, etik değerlere katkıda bulunmak isteyen ve bu değerlere sahip çıkan üniversiteli gençlerle deneyimlerini de paylaşıyor. 

Türkiye’de genç etik liderlerin yetiştirilmesine öncülük etmeyi hedefleyen Etik Değerler Merkezi Derneği’nin (EDMER) Etik Lider Akademisi’nden (ELA) genç etik liderler, Novo Nordisk Türkiye’yi ziyaret etti. Şirketin etik yaklaşımını ve şirket içindeki uygulamalarının yanı sıra ilaç sektörü süreçleri hakkında bilgi aldı. Koç Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi gibi farklı üniversitelerde eğitim gören genç etik liderlere Novo Nordisk Türkiye Hukuk ve Mevzuata Uyum Müşaviri Sinem Lütfiye Aydın ve o tarihteki BANEC Bölgesi Uyum Müdürü Ceylan Tüm, şirketin etik çalışma yöntemlerine yaklaşımını aktardı. 

novo nordisk
eti̇ka
burak cem
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir