Medimagazin logo

Novo Nordisk Türkiye’den Akdeniz Üniversitesi’ne klinik araştırma desteği

Global sağlık şirketi Novo Nordisk Türkiye, Akdeniz Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı. Bu iş birliğiyle; Faz 1 klinik araştırma merkezi sertifikasyon ve eğitim programlarına katkıda bulunulması hedefleniyor
Novo Nordisk Türkiye’den Akdeniz Üniversitesi’ne klinik araştırma desteği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diyabet tedavisinde dünya lideri; obezite, hemofili, büyüme hormonu ve hormon replasman tedavilerinde öncü global sağlık şirketi Novo Nordisk Türkiye, klinik araştırmalara destek vermek amacıyla Akdeniz Üniversitesi’yle iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşmanın imza törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar ve Akdeniz Üniversitesi İyi Klinik Uygulamaları ve Klinik Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Arda Taşatargil, Novo Nordisk Türkiye Genel Müdürü Dr. Burak Cem, Novo Nordisk Türkiye Medikal Direktörü Rabia Demet Özcan katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, imzalanan bu iş birliğinin önemine dikkat çekerek, Novo Nordisk Türkiye gibi global sağlık şirketlerinin klinik araştırmaların ilerlemesi yolundaki katkılarının memnuniyet verici olduğunu söyledi. 

“SON 5 YILDA KLİNİK ARAŞTIRMALARA 50 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK”

Akdeniz Üniversitesi ile yapılan bu iş birliğinin klinik araştırmalar alanında önemli bir adım olduğunu söyleyen Novo Nordisk Türkiye Genel Müdürü Dr. Burak Cem, 
Novo Nordisk’in dünyada olduğu gibi Türkiye’de de klinik çalışmalara büyük önem verdiğini belirtti. Burak Cem, sözlerini şöyle sürdürdü:


“2014-2018 yıllarında tamamlanan 30 klinik araştırma sayısı ile Türkiye’deki ilk 5 ilaç firması arasında yer aldık. Novo Nordisk olarak son 5 yılda Türkiye’deki klinik çalışmalara 60 milyon liraya yakın yatırım yaptık. Bu alana geçen yıl 28 milyon TL katkı sağladık ve yatırımımızı her yıl ortalama %10 büyütüyoruz. Türkiye’de şu anda 32 merkezde uluslararası nitelikte klinik çalışmalar yürütülüyor. Kuruluşundan bugüne ulusal ve uluslararası düzeyde sağlık, fen, sosyal eğitim, dil, sanat vb. alanlarda üstün başarılara imza atan Akdeniz Üniversitesi ile iş birliğimizi de klinik araştırmalar alanında atılan önemli bir adım olarak görüyoruz.

İmzaladığımız protokolle; Faz 1 klinik araştırma merkezi sertifikasyon ve eğitim programlarına katkıda bulunulması hedefleniyor. Ayrıca üniversite ve endüstriye ihtiyaç duyduğu araştırma ve uygulama yapacak nitelikli iş gücünün de kazandırılması amaçlanıyor. Akdeniz Üniversitesi ile böyle bir iş birliğine adım attığımız için çok mutluyuz.”

İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI NELERİ İÇERİYOR?

İmzalanan iş birliği anlaşması, Faz 1 klinik araştırma merkezi sertifikasyon ve yeni araştırmacılar yetiştirmek üzere klinik araştırma eğitim programları düzenlenmesini içeriyor. Sağlanan iş birliği ile ilaç, biyolojik medikal ürünler, kozmetikler, tıbbi cihazlar, gıdalar ve gıda takviyeleri ile ilgili bilimsel araştırmaların yapılması, kamu ve özel teşebbüsün sorunlarıyla ilgili projelerin hazırlanması, yeni ürün geliştirilmesi, teknoloji transferi ve kalite düzeltilmesi konusunda hizmetlerin yürütülmesi amaçlanıyor. Ayrıca üniversite ve endüstriye ihtiyaç duyduğu araştırma ve uygulama yapacak nitelikli iş gücünün de kazandırılması da hedefleniyor. 

akdeniz üniversitesi
novo nordisk
klinik araştırma
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir