Medimagazin logo

Novo Nordisk ve Noom obeziteli kişilere yönelik dijital sağlık çözümleri için işbirliği yapacak

Global sağlık şirketi Novo Nordisk, obeziteli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak üzere dijital sağlık danışmanlığı şirketi Noom ile iş birliğine gitti. Obeziteli bireylerin yaşamlarını iyileştirmek amacıyla kilo yönetimi ve eğitime odaklanan dijital sağlık çözümleri konusundaki bu iş birliğinden başlangıçta ABD’deki obeziteli bireyler yararlanabilecek
Novo Nordisk ve Noom obeziteli kişilere yönelik dijital sağlık çözümleri için işbirliği yapacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Global sağlık şirketi Novo Nordisk ile önde gelen dijital sağlık danışmanlığı şirketi Noom, obeziteli bireylerin yaşamlarını iyileştirmek amacıyla kilo yönetimi ve eğitime odaklanan dijital sağlık çözümleri konusunda iş birliği yapacak. 

Bu iş birliği; Noom’un etkisi kanıtlanmış, bilime dayalı alışkanlık değişikliği programlarıyla, Novo Nordisk’in kronik hastalıklarla yaşayan insanlara yardım etme konusundaki 95 yılı aşkın deneyimini bir araya getiren 8 aylık bir pilot programın devamı olacak.

Novo Nordisk’in tedavileri geliştirme amaçlı pek çok iş birliğinden biri olan bu ortaklık, alışkanlık değişikliği ve eğitime yönelik çözümlerini başlangıç olarak ABD’de obezite ile yaşayan kişilere sunacak. 

KİŞİLERİN YAŞAMINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Novo Nordisk Başkan Yardımcısı Camilla Sylvest, “Obeziteli kişilerin yaşamını iyileştirmek için tutkuyla çalışıyor ve yaşam tarzı değişikliği ile medikal yönetim de dahil, saygılı ve tam kapsamlı bakımı destekleyecek yeni çözümler buluyoruz. Noom ve Novo Nordisk iş birliğinin obeziteli kişileri kilo vermeleri ve verilen kiloyu korumaları yönünde eğitip güçlendireceğine ve sağlıklı yaşamalarını sağlayacağına inanıyoruz” dedi. 

4 BİNDEN FAZLA OBEZİTELİ BİREYLE BİR YILDAN ÇOK ÇALIŞTIK

Noom kurucularından CEO Saeju Jeong ise “Sürdürülebilir değişim hiç yoktan meydana gelmez. Obeziteyle yaşayıp kilolarını yönetmek isteyenler alışkanlıklarını değiştirmek ve kalıcı olarak kilo vermek için kişiye özel koçluğa ihtiyaç duyarlar. Bir yılı aşkın bir süredir Novo Nordisk ekibiyle beraber 4 binden fazla obeziteli bireyle çalıştık. Heyecan verici geri bildirimlerden coşku duyuyor ve işe yarayan çözümleri birlikte test ederek, bilimsel ve iç görüye dayalı bir tedavi planı çerçevesinde çok ihtiyaç duyulan sürdürülebilir çözümlerle destekleyeceğimizi biliyoruz” diye konuştu.

Noom’un çözümleri, bireysel motivasyonlarla engelleri anlayıp, yapay zekâ dahil ileri teknolojiyi, 1,000’den fazla kişisel koçun sağladığı davranış koçluğunu, verileri ve esenlikle ilgili iç görüleri kullanarak insanları sürdürülebilir değişime yönlendirmeyi amaçlıyor. 
 

obezite
novo nordisk
noom
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir