Medimagazin logo

Prof. Dr. Demirtaş'tan ilaç krizi uyarısı: Kötü bir haberim var

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yakın zamanda yaşanacak ilaç krizine ilişkin beklentisini paylaştı.
Kaynak: cumhuriyet.com.tr
Prof. Dr. Demirtaş'tan ilaç krizi uyarısı: Kötü bir haberim var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Pof. Dr. Özgür Demirtaş ilaç sektörüyle ilgili ses getirecek bir paylaşımda bulundu. 

Devletin, ilaç şirketlerine ödeme yaparken mevcut ilacın Avrupa’daki en düşük fiyatını verdiğini söyleyen Demirtaş, bu durumun sürdürülemez olduğunu açıkladı. İlaç şirketlerine, avro kurunu resmi kurun çok altında gösterip ödeme yapıldığını ifade eden Demirtaş bu durumun değişeceğini ve yakın zamanda birçok ilacın bulunamayacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Kötü haberim var: Devlet ilaç şirketlerine ödeme yaparken, ilacın Avrupa’daki en düşük fiyatını veriyor, bir de Euro kurunu mevcutun çok altında tutup ödeme yapıyor. Bu sürdürülemez! Bir çok ilacın artık bulunamayacak! Haksız çıkmayı isterim ama maalesef haklı çıkacağım."

prof. dr. özgür demirtaş
ilaç krizi
ilaç şirketleri
Yorum (1)
hasan ekim
S. Hocam Zengin Avrupa devletlerinin bizden bir sürü çıkarı var. Haliyle idarecilerimizin de en düşük fiyatı vermesi normal. Şartlar değişirse duruma göre değerlendirme yapılır. İnşallah yerli sanayicilerimizde olumlu katkılarıyla yeni alternatifler oluştururlar ve bahsedilen olumsuzluklar yaşanmaz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir