Medimagazin logo

Sağlık sektöründe stratejik anlaşma

1959 yılından bu yana sağlık sektöründe öncü rol üstlenen Bıçakçılar, sağlık sektöründe çok konuşulacak bir anlaşmaya imza attı.
Sağlık sektöründe stratejik anlaşma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye’nin en büyük tıbbi cihaz üreticisi olan Bıçakcılar, Savunma Sanayisinin amiral gemisi ASELSAN ile birlikte çalışmak üzere stratejik iş birliği anlaşması imzaladı. Bıçakcılar, anlaşma ile sadece tıbbi cihaz üretiminin yerlileştirilmesi değil, aynı zamanda da yüksek teknolojili platformlarda üretilmiş ve sağlık sektörüne erişilebilirlik sağlayan çözümler geliştirmeyi hedefliyor.
Stratejik ortaklıkla; ithal edilen tıbbi cihazların yerli üretime geçişi sağlanarak yerli üretim ile ithalata olan bağımlılığımızın azalması için çalışılacak. Bu ortaklık, ekonomiye fayda sağlamasının yanında sağlık hizmetlerinin daha uygun fiyatlı, ulaşılabilir ve etkili olmasına da yol açacak.  
ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Bekar, "Bıçakcılar’la beraber sağlık sektöründe yerli ve milli ürünler ortaya koymayı hedefliyoruz” dedi. 
 Bıçakcılar Tıbbi Cihazlar CEO’su Dr. Souheil El Hakim, “Eşsiz bir teknoloji uzmanı olan ASELSAN ile omuz omuza çalışma fırsatını bulduğumuz için çok mutluyuz. Tüm dünyada sağlık hizmetlerinin kalbi olan inovasyona öncülük ederken, bu iki büyük Türk firmasının küresel birer marka haline gelmesine de katkıda bulunuyoruz. Yoğun bir şekilde odaklandığımız insan sağlığının ürünlerimize yansıması, sektör içerisinde olağanüstü bir iyileşmeye yol açacaktır.” dedi. 
Teknolojik gelişmeler tüm sağlık sektörünü değiştiriyor. Uluslararası Ticaret Birliğine göre küresel tıbbi cihaz satışlarının, 2016-2020 arasında, yıllık yüzde 6,4 artış göstererek, tahmini 440 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu artışın “gelişen pazarlarda” son derece hızlı olacağı da tahminler arasında.  
Bıçakcılar Hakkında:
Türkiye'nin önde gelen tıbbi cihaz ve tek kullanımlık tıbbi cihazlar üreticisi ve markası olan Bıçakcılar, mükemmeliyet ve mutlak müşteri memnuniyetini hedefleyerek, 1959 yılından bu yana sağlık sektörüne hizmet vermektedir. 
Bıçakcılar kalite güvence sisteminin EN ISO 9001 ve EN ISO 13485 standartlarına uygunluğu TÜV NORD tarafından onaylanmıştır. Bıçakcılar ürünleri Avrupa Birliği ülkelerinde sağlık ürünlerinin ithal ve kullanım izni olan CE Markası kullanım yetkisine sahiptir. Bıçakcılar, ürün tasarımından satış sonrası servisine kadar üretimin her aşamasında Toplam Kalite Yönetimi prensiplerine ve GMP kurallarına sıkı sıkıya bağlı olarak, i.v. kanülden, ameliyat masalarına kadar uzanan geniş bir yelpazede ürünler sunmaktadır.

Yurtiçinde ve yurtdışında 100’den fazla ülkede sağlık sektörüne hizmet veren Bıçakcılar, yüksek teknolojili cihazlarla donatılmış Esenyurt Üretim Tesisleri’nde, İstanbul İdare Merkezi’nde ve Ankara, İzmir, Samsun, Antalya ve Adana Satış Bürolarında 800’ü aşkın çalışanı ile mükemmeliyet ve tam müşteri memnuniyeti hedeflenerek 58 yıldır bu doğrultuda ödün verilmeden çalışmaktadır.
 

bicakcilar
tibbi cihaz
aselsan
Yorum (2)
gariban
pıçakcıları arablar almadı mıydı nasıl yerli oluyoru ??? ha zaten arab yerli bi tek biz yerli olamayoruk anlaşılan
3
Cevapla
Hasan Akdemir
Ekonominin amiral gemisini oluşturan savaş sanayi elini bir yerlere atmadan, yerel firmalarda bir canlanma olmayacağı düşüncesi aklıma kazınmaya başlandı. TÜSEB ve ASELSAN arasındaki anlaşmayla MR ve tomografi cihazı üretileceği haberinden sonra bunun gelmesi durumu pekiştiriyor.
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir