Medimagazin logo

Türk ilaç endüstrisi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile görüştü

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Bakanlık yetkilileri, Abdi İbrahim üretim tesisinde Türk ilaç endüstrisinin temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşme kapsamında ilaç endüstrisinin gündeminde yer alan önemli konu başlıklarının ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi
Türk ilaç endüstrisi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile görüştü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Bakanlık yetkilileri Abdi İbrahim’in İstanbul Esenyurt’taki üretim tesisinde, Türk ilaç endüstrisi temsilcileri ile bir araya geldi. Gerçekleşen buluşmada Türk ilaç endüstrisini temsil eden İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikasının (İEİS) yanı sıra, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD), Türkiye İlaç Sanayi Derneği (TİSD) ve Sağlık Ürünleri Derneği (SURDER) yöneticileri de  hazır bulundu. 
 
Program sektör toplantısıyla başladı. Gerçekleştirilen toplantıda ilaç endüstrisinin Türkiye için ekonomik ve stratejik önemi, üretim gücü, Ar-Ge ve bu kapsamda özellikle biyoteknolojik ilaç alanında yürütülen çalışmalar ve yapılan yatırımlar, bunun nitelikli istihdama katkısı ve ihracat atağı aktarıldı. 
 
Toplantıda,  küresel bir güç olma hedefi doğrultusunda endüstrinin önündeki fırsatlar ve engeller de değerlendirildi. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yetki alanına giren konular ele alınarak, çözüm önerileri görüşüldü. Ardından Abdi İbrahim üretim tesisi gezildi. 
 

aile
calisma ve sosyal hizmetler bakani
abdi ibrahim
ilac endustrisi
ilac endustrisi isverenler sendikasi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir