Medimagazin logo

Bridion artık kullanımda

Genel anestezi ile yapılan ameliyatlarda kullanılan sistemik kas gevşeticilerin etkilerini geri döndüren; SRBA (selektif relaksan bağlayıcı ajan) sınıfında ilk ve yenilikçi ürün olan Bridion, 30 Nisan 2010 itibariyle hekimlerin kullanımına sunulmuştur.
Bridion  artık kullanımda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Genel anesteziyle yapılan ameliyatlarda kullanılan sistemik kas gevşeticilerin oluşturduğu kas paralizisini tam olarak ortadan kaldıran; paralizinin her seviyesinden ve anestezistin öngördüğü zamanda rutin geri döndürmeyi sağlayan yeni ürün; 2 yaş üzeri her yaş grubunda güvenle ve etkili olarak anestezi uzmanlarınca kullanılabilmektedir. Önde gelen hekimler tarafından bugünkü anestezi pratiğini değiştireceği öngörülmektedir.

 

SRBA sınıfında özel olarak geliştirilmiş olan BRIDION,  inovatif yönüyle çeşitli uluslararası ödüller almış özel bir üründür. (NEXXUS 2008 West of Scotland Life Science Innovation, Royal Society of Chemistry Malcolm Campbell Memorial Prize 2007)

 

BRIDION ® Ürün Bilgisi

Genel anestezi ile yapılan ameliyatlarda kullanılan sistemik kas gevşeticilerin (roküronyum ya da vekuronyum) etkilerini geri döndüren; SRBA (selektif relaksan bağlayıcı ajan) sınıfında ilk  ve yenilikçi ürün olan BRIDION ® 200mg/2 ml formu 30 Nisan 2010 itibariyle MSD tarafından tıp kullanımına sunuldu.

BRIDION ® (sugammadeks) modifiye bir gama siklodekstrindir. Nöromusküler blok ajanları roküronyum ya da vekuronyum ile kompleks oluşturur ve nöromusküler bağlantıdaki nikotinik reseptörlere bağlanan mevcut nöromusküler blok ajanın miktarını azaltır. Bu durum, roküronyum ya da vekuronyumun neden olduğu nöromusküler bloğun geriye dönmesi ile sonuçlanır. ENDİKASYONLAR: Roküronyum ya da vekuronyumun neden olduğu nöromusküler bloğun geriye döndürülmesi. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU: BRIDION ® (sugammadeks)’nun tavsiye edilen dozu, geriye döndürülecek olan nöromusküler bloğun seviyesine bağlıdır. Orta blok’ta 2 mg/kg; Derin blok’ta 4 mg/kg ve hızlı geriye döndürmede 16 mg/kg BRIDION ® (sugammadeks) dozu tavsiye edilmektedir Uygulama şekli: Sugammadeks, tek bolus enjeksiyon halinde intravenöz olarak uygulanmalıdır. Bolus enjeksiyon, 10 saniye içinde doğrudan venöz damar içine ya da mevcut bir IV yola hızlıca verilmelidir. Doktora danışılmadan kullanılmamalıdır.

 

Daha geniş bilgi için MSD İlaç; 0212 3361000’a başvurunuz.

bridion
srba
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir