Medimagazin logo

İşte Aspirinin tahtını sallayacak yeni Türk ilacı

<p> Türk Hematoloji Derneği Başkanı ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhit Özcan, kan sulandıran yeni bir ilacın üretildiğini ve yakın gelecekte piyasaya çıkmasının beklendiğini bildirdi.</p>
İşte Aspirinin tahtını sallayacak yeni Türk ilacı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Hematoloji Derneği Başkanı ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhit Özcan, kan sulandıran yeni bir ilacın üretildiğini ve yakın gelecekte piyasaya çıkmasının beklendiğini bildirdi.



Antalya'da düzenlenen 35. Ulusal Hematoloji Kongresi'nin başkanlığını da üstlenen Prof. Dr. Muhit Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalp kapak hastalığı başta olmak üzere çeşitli nedenlerle kalp ritmi bozukluğu olan, damar tıkanıklığı sorunu yaşayan ve diz kapağı veya kalçadan ortopedik ameliyat geçirenlerin kullandığı kan sulandırıcı ilacın 50 yıl önce üretildiğine dikkati çekti.

Bu ilacı ''zor bir ilaç'' olarak tanımlayan Özcan, alınan gıdalarla etkileşebilen, kullanan kişilerin ayda bir veya iki kez kan testi yaptırması gereken bu ilacın yerini doldurması amacıyla birçok araştırmanın yapıldığını anlattı.

-KAN TESTİ YAPTIRMALARI GEREKMEYECEK-

Şu anda üretimi gerçekleştirilen ve iki grup hasta üzerinde denemeleri yapılan ilacın en az mevcut ilaç kadar güvenli, onun kadar faydalı olduğunun görüldüğünü bildiren Özcan, yeni ilacın, hastaların sürekli kan testi yaptırmasını gerektirmediğini, başka ilaçlarla çok az etkileştiğini ve yasak gıdalar listesinin ise çok kısa olduğunu vurguladı.

Mevcut ilaca göre daha pahalıya satılacak olmasının ilacın tek dezavantajı olduğunu savunan Özcan, yakın gelecekte piyasaya çıkması beklenen ilacın, kan sulandırıcı ilaç kullanması zorunlu hastaların yaşam kalitesini çok yükselteceğini iddia etti.

i̇şte
aspirinin
tahtını
sallayacak
yeni
türk
ilacı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir