Medimagazin logo

Mikro enjeksiyon ile deri içi grip aşısı

Sanofi Pasteur Global Medikal Başkan Yardımcısı Dr. Beatrice de Vos, deri içine mikro enjeksiyon sistemiyle yapılacak ilk grip aşısının, Avrupa İlaç Ajansı (EMEA) tarafından incelenmek üzere değerlendirmeye alındığını bildirdi
Mikro enjeksiyon ile deri içi grip aşısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul(AA) - Sanofi Pasteur Global Medikal Başkan Yardımcısı Dr. Beatrice de Vos, deri içine mikro enjeksiyon sistemiyle yapılacak ilk grip aşısının, Avrupa İlaç Ajansı (EMEA) tarafından incelenmek üzere değerlendirmeye alındığını bildirdi.

Fransa'nın Lyon kentinden telekonferans sistemiyle katılan Beatrice de Vos, grip aşısının yeni bir formu olan, ''mikro enjeksiyon ile deri içi grip aşısı'' hakkında bilgi verdi. De Vos, 7 bin yetişkin ve yaşlı katılımcı üzerinde yaptıkları klinik deneylerde, aşının deri içine uygulanmasının daha fazla bağışıklık sağladığının ortaya çıktığını belirterek, ''Avrupa İlaç Ajansı tarafından incelenmek üzere kabul edilen bu aşının hem kullanım kolaylığı var, hem de deri içine uygulandığı için daha fazla bağışıklık
sağlıyor'' dedi.

Bunun piyasada bulunan grip aşılarının yeni bir formu olduğunu dile getiren De Vos, '''Kas içine değil, deri içine mikro enjeksiyon yoluyla yapılacak bu aşıda 1,5 milimetrelik iğne kullanılması nedeniyle enjeksiyon sonrası ağrı hissedilmeyecek. Aşının 65 yaş üstü için 15, 18 yaş üzeri-60 yaş altı için de 9 mikrogram olmak üzere iki ayrı dozu olacak'' diye konuştu.

De Vos, yeni formdaki bu grip aşısının 2009 Ekim ayında AB ülkeleri ve Türkiye gibi diğer Avrupa ülkelerinde pazara verilmesinin hedeflendiğini kaydederek, aşının mutlaka bir sağlık personeli gözetiminde uygulanmasını önerdiklerini söyledi.

mikro
enjeksiyon
ile
deri
içi
grip
aşısı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir