Medimagazin logo

MS için T – hücresi tedavisi yolda

Merck ve Opexa Therapeutics, Multipl Skleroz Tedavisi için Tcelna’nın (imilecleucel-T) Geliştirilmesine İlişkin Opsiyon ve Lisans Sözleşmesi İmzaladı.
MS için T – hücresi tedavisi yolda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Merck, Multipl Skleroz (MS) hastaları için kendi sınıfında bir ilk olması muhtemel kişiselleştirilmiş T-hücresi tedavisi, TcelnaTM’nin (imilecleucel-T) geliştirilmesi için Opexa Therapeutics, Inc. ile sözleşme imzaladı. Tcelna (imilecleucel-T) Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından SPMS için potansiyel bir tedavi olarak Hızlı Geçiş Onayı aldı.

Tcelna (imilecleucel-T), her hastanın hastalık profiline göre özel olarak şekillendirilen kişiselleştirilmiş bir tedavi olarak Opexa tarafından geliştiriliyor.  Sekonder Progresif MS (SPMS) aşamasındaki hastalar da dâhil Faz I ve Faz II MS klinik çalışmalarında değerlendiriliyor.
 
Merck Serono grubunun Global İş Geliştirme ve Strateji Başkanı Susan Herbert, Merck Serono’nun multipl skleroz hastaları için sınıfında bir ilk olması muhtemel kişiselleştirilmiş hücre tedavisi Tcelna (imilecleucel-T) gibi inovatif ilaç adayları geliştirme konusunda büyük bir kararlılık gösterdiğini belirterek şunları söyledi: “Bu sözleşme, potansiyel yeni nesil multipl skleroz tedavileri, özellikle de epey eksiği bulunan bir alan olan sekonder progresif multipl skleroz tedavileri geliştirmek için Merck Serono’nun dış inovasyonları takip etmek ve kullanmaktaki kararlılığını gösteriyor.”

Opexa’nın Başkanı ve CEO’su Neil K. Warma ise, “Merck ile ortaklık kurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Merck Serono’nun multipl skleroz üzerine uzun vadeli stratejik bağlılığı ve bu alandaki mevcut franchise konumu dikkate alındığında, Tcelna’nın (imilecleucel-T) geliştirmesinde ve umuyoruz ki pazara ve hastalara sunulmasında daha deneyimli bir ortak düşünemezdik. dedi.
 

ms
için
t
hücresi
tedavisi
yolda
Yorum (1)
ferhat şahln
17 yıllık ms hastasıyım,geçirmiş olduğum depresyonlardan sonra 2011 senesinden beri yatalak ve baklma muhtaç yaşamak denirse buna yaşıyoruz.uzun lafın kısası bundan kurtulup yaşam kalitemi yükseltip,yaşamamı kurtarmak amacım bu.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir