Medimagazin logo

Bakanlıktan kozmetik tanıtımı için klavuz

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca kozmetik ürünlerin etiketi, sergilenmesi ve reklamıyla ilgili üretici, dağıtıcı ve tanıtım yapanlara yol göstermek amacıyla Kozmetik Ürünlerin İddialarına İlişkin Kılavuz hazırlandı.
Bakanlıktan kozmetik tanıtımı için klavuz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kılavuza göre kozmetik ürünün yetkili bir otorite tarafından onaylandığı veya izin verildiğini belirten iddia veya görsellere gerek ambalajda gerekse tanıtımlarda yer verilemeyecek.

Kozmetik ürünle ilgili iddia kullanıcıların profili göz önüne alınarak makul ve algılanabilir olacak, içerikte olmayan bir madde için "bileşende bulunuyor" denilemeyecek, kanıtlar uzman değerlendirmeleriyle desteklenecek, yeterli ve doğrulanabilir olacak, iddianın kanıtlanması için yapılan çalışmalar kozmetik ürünle ve iddia edilen faydayla ilgili olacak, etik değerlere saygı gösterecek, doğrulanabilir, güvenilir ve tekrarlanabilir yöntemler kullanılacak.

Kozmetik ürünün işlevselliğine yönelik açıklamalar, desteklenen kanıtların ötesine geçemeyecek. Aynı özellikteki kozmetikler için "benzersiz, eşsiz, en iyi, en etkili" şeklinde birini diğerlerinden üstün gösteren tanıtım yapılamayacak.

Bir kozmetik ürünün etkisi belirli koşullara bağlıysa bu açıkça belirtilecek. İleri sürülecek iddialar objektif olacak, rakiplerini ve kullanılan bileşenleri karalamayacak, rakip bir ürünle ilgili yanıltıcı özellik taşımayacak, iddialar kullanıcı tarafından anlaşılabilir ve açık olacak, bilinçli seçim yapabilmesini sağlayacak.

bakanlıktan
kozmetik
tanıtımı
için
klavuz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir