Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı ilaç ruhsatlandırmada öncelik sistemi uygulayacak

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapılan açıklamada, kamu maliyesi düşünülerek ilaç ruhsatlandırmada öncelik sistemine geçildiği belirtildi.
Sağlık Bakanlığı ilaç ruhsatlandırmada öncelik sistemi uygulayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kurumdan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Bilindiği üzere 27.08.2015 tarih ve 1848187 sayılı Bakan Olur’u ile Kurumumuza yapılacak bazı başvurulara, halk sağlığı ve kamu maliyesi açısından öneme haiz olmaları gibi nedenlerle ruhsatlandırma sürecinde öncelik verilmeye başlanmıştır. Bu amaçla yapılacak önceliklendirme talepleri Kurum bünyesinde oluşturulan Öncelik Değerlendirme Kurulunca değerlendirilmektedir. Bu hususta Kurumumuzca gerekli alt yapı çalışmaları tamamlanmış ve süreç işletilmeye başlanmıştır.

Bu kapsamda; Kurumumuza yapmış olduğunuz ruhsat başvurularını listeleyip Ek’te yer alan örnek tabloda sunulduğu üzere üç gruba ayırarak; 1. grupta (kırmızı) öncelikli olarak ruhsatlandırılması uygun görülen ürünleri, 2. grupta (sarı) önceliklendirilmesine ihtiyaç bulunmayan ancak normal süreçte ruhsatlandırılması uygun görülen ürünleri ve 3. grupta (mor) ise geçen süre zarfında gerekliliğini yitiren ve Kurum’daki iş yükünü azaltmak adına ruhsat başvurusundan vazgeçilmesi uygun görülen ürünleri 26 Şubat 2016 tarihi mesai bitimine kadar Kurumumuza ve eş zamanlı olarak piyasa.arastirma@titck.gov.tr adresine iletmeleri hususunda gereğini rica ederim.

 


Ek
 

Ek
 
                 
ruhsatlandırma
ilaç
öncelik
türkiye i̇laç ve tıbbi cihaz kurumu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir