Medimagazin logo

Çalışma Bakanı: İlaçta fiyat artışı gerekli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memura toplu sözleşme hakkı tanıyan tasarının önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edileceğini bildirdi.
Çalışma Bakanı: İlaçta fiyat artışı gerekli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Bakan Çelik, Rixos Otel'de düzenlenen İş-Kur 6. Genel Kurulu toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Çelik, 2821 sayılı İşçi Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Tasarısı'nda gelinen son aşama ile ilgili olarak hem işçi sendikaları, hem memur sendikaları konfederasyonları ile görüştüklerini belirterek bu akşam nihai bir görüşme yapacaklarını söyledi.

Çelik, memura toplu sözleşme hakkı getiren tasarının önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edileceğini bildirdi.


Bakan Çelik, 100 civarında ilaçta fiyat artışına gidilmesine ilişkin olarak, "Kuruma yapılan müracaatı dikkate aldık. O çerçevede çalışma yaptık. Sıkıntılı ilaçlar söz konusu ise bunları kurumlar anında değiştirme imkanına sahip. Bir kaç gün içinde bize ulaşan bir durum var mı bilmiyorum. Ben de Ankara dışındaydım. Varsa o sorunları çözeceğimizi, ele alacağımızı ifade etmiştik. Bize iletilen bir sorun olmadı. Sağlık Bakanlığına biz yazı yazdık. Bu ilaçların iskontodan ziyade bunların fiyat artışına gidilmesinin doğru olacağı görüşünü yazılı olarak bildirdiğimiz gibi sayın Bakanla konuştuk. Orada bir sıkıntı yaşanmayacak" dedi.

çalışma
bakanı:
i̇laçta
fiyat
artışı
gerekli
Yorum (2)
my
Hükümeti doktorlar dize getiremedi ama ilaç firmaları başardı. Akif ne demiş: "Girmeden tefrika bir millete düşman giremez,Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez."
0
Cevapla
uzman
Sayın Çelik ile sayın Akdağ arasında bir sorun mu var? Sayın Akdağ ilaç fiyatlarını düşürtücem diye uğraşıyor, sayın Çelik de artsın diye uğraşıyor. Ne oldu acaba?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir