Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul etmiş sayılmaktasınız.
Resmi Gazete'de bugün mükerrer sayısında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Sağlık Uygulama Tebliği ile Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı'nda değişiklik yapıldı
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği oluşturulan Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu (SHFK), ilgili Yönetmelik gereği 4/8/2016 tarihinde toplantısını yaparak aşağıdaki kararları almıştır.
HALK arasında, “şeker ayak” olarak bilinen “diyabetik ayak ülseri” hastalarının kullandığı ilacın Türkiye’ye pahalıya satıldığı gerekçesiyle hukuki süreç başlatıldı.
Türkiye’de ilaçları Sağlık Bakanlığı’nın aldığına, parasını ise SGK’nın ödediğine dikkat çeken Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bozkurt, SGK’nın da kendi denetim kadrosunu kurması gerektiğini söyledi. Böylece sektörde bir tasarrufun önünün açılabileceğine işaret etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ilaçta taban fiyat uygulamasıyla ilgili olarak, "Eğer vatandaş, aynı etken maddeyi içeren bu ilacı değil de başka isimdeki bir ilacı alacak ise o zaman fark ödeyecek. Burada amacımız vatandaşa daha fazla yük değil, bu fiyatların etken maddesi aynı olan ilaçların belki de fiyatlarını birbirine yaklaştırmak" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ilaç sektörüyle ilgili olarak "Öncelikli olarak 3 bakanla bir görüşmenin arkasından yapılacak değerlendirmeler sonucunda konunun Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na (EKK) taşınması yerinde olacak" dedi.
Nefrojenik sistemik fibroz, son yıllarda dünyada çok konuşulan, tedavisi olmayan ve ölümcül seyreden bir hastalık. Bu hastalığa MR kontrast maddelerinin içinde yer alan gadolinyumun neden olduğu birçok bilimsel yayında belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı da bu riske dikkat çekmek için 2013’ün Ağustos ayında hekimlere bir yazı göndererek, piyasada yer alan ürünleri risk seviyeleri bakımından sınıflandırmıştı. Ancak SGK’nın geçtiğimiz yılın Ocak ayından, bu yılın Temmuz ayının sonuna kadar olan 18 aylık sürede güvenli ürün olarak açıklanan gadobutrol etken maddeli ilacı çok kısıtlı endikasyonlarda geriödemesini yapıyor olmasından dolayı hekimler mağdur olmuştu.
SGK İlaç ve Eczane Daire Başkanı Uzman Eczacı Salih Tolga Doğru, “ En az üç yıl olmak üzere bütçeye yük getiren ilaçlarla ilgili olarak firmalarıyla direkt olarak sözleşme masasına oturacağız” dedi.
Multipl Skleroz (MS) hastalarının geri ödeme listesine alınması için kampanya yürüttükleri üç ilaçtan ikisinin listeye alınması için çalışma yürütülüyor.
Sağlık harcamalarını azaltmak için ilaç fiyatlarını düşürmeye çalışan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ilaç firmalarıyla karşı karşıya gelmesi, devletin kasasından daha çok para çıkmasına ve kanser gibi ciddi hastalıkların tedavilerinin aksamasına neden oluyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kanser, kalp damar ve kas iskelet sistemi gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan 9 ilacı daha bedeli ödenecek ilaçlar listesine aldı. İlaçlar bugünden itibaren Kuruma fatura edilebilecek.
2009'dan bu yana yüksek ilaç ödemelerinin önüne geçmek için Fransa, İtalya, Almanya gibi ülkelerde uygulanan, belirlenen bütçe tutarında ilaca ödeme yapılmasını içeren 'global bütçe' tutarı bu yıl 15,5 milyar lirayı geçmeyecek
İntihar eğilimi ve depresyon gibi yan etkileri olduğu öne sürülen sigara bırakma ilacı Champix ile ilgili yeni bir risk daha ortaya çıktı: Ölümcül kalp krizi. Amerika İlaç Dairesi, aralarında Türk hekimlerin de bulunduğu üyelerine e-mail göndererek Champix’deki kalp krizi tehlikesine dikkat çekti. SGK da ilaçla ilgili çalışmaları durdurdu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ilaç harcamalarının, son 3 yıl dikkate alındığında yatay seyrettiğini, ''hatta nispi düşüş eğiliminde olduğunun görüldüğünü'' bildirildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun ilaç bütçesini düşürmek amacıyla geçen kasım ayında ilaç fiyatlarında indirim yapması, kanser hastalarını karaborsacıların hedefi haline getirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Sağlık hizmeti sunumunun yaygınlaştırılmasının mali açıdan sürdürülebilirliği son derece önemli'' dedi.
Kamu kurum iskontoları ve ilaç fiyatlarındaki düzenlemeler sonrası yaşanan ilaç sıkıntısının çözümü için yeni bir adım daha atıldı. Bir süre önce 125 ilacın kamu kurum iskontosunda eskiye dönülmesi kararı alan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 142 ilaçta da aynı uygulamaya gidilmesine karar verdi.
İlaçta bir aydır süren iskonto tartışmalarında geri adım atan SGK oldu. İlaç firmalarının bazı kritik ilaçların sevkıyatını durdurması üzerine kurum, 1.5 milyarı aşan fazlayı cebinden ödemeyi kabul etti
"125 ilaçta iskontolar eskiye döndü. Yaklaşık 240 ilaçta da yeni düzenlemeye gidilecek." Kararı, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Murat Karaşen açıkladı. Ancak, CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, yeni listeyle ilgili Sağlık Bakanlığı'nın bazı kaygıları var.
İlaçlarda kamu kurum iskontolarının artırılması sonrasında ilaç sıkıntısının giderilebilmesi için bugün ilgili bürokratlar, sektör temsilcileri ile biraraya geliyor.