Medimagazin logo

Parasını ödediği ilaçları SGK da denetlemeli

Türkiye’de ilaçları Sağlık Bakanlığı’nın aldığına, parasını ise SGK’nın ödediğine dikkat çeken Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bozkurt, SGK’nın da kendi denetim kadrosunu kurması gerektiğini söyledi. Böylece sektörde bir tasarrufun önünün açılabileceğine işaret etti.
Kaynak: ZAMAN
Parasını ödediği ilaçları SGK da denetlemeli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye’de bir ilacın ülkeye girmesine Sağlık Bakanlığı karar veriyor. Ancak ürünün parasını Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ödüyor. Bu sebeple SGK’nın ‘Ben ilacın ülkeye girmesine karışamıyorum. Sadece ödeme yapıyorum. Bari fiyatları kontrol edeyim’ diye çıkış yaptığına dikkat çeken Bozkurt, “Kalitesiz mi ürün alıyoruz algısını kaldırmak için yapılması gereken şey şu: Bakanlığın verdiği ruhsattan sonra parayı SGK ödeyecekse o da kendi içerisinde uzmanlar heyeti oluştursun. Madem SGK ilaçlı stendin tanesine 1.100 lira para veriyor, o zaman hangi ürünleri alacağına da SGK karar vermeli.” açıklamasında bulundu. Fikir sahibi uzmanların bir araya getirerek hangi ilaçların ithal edileceğine karar vermesi gerektiğini söyleyen Bozkurt, “SGK hangi ürünün parasını ödeyebileceğine kendisi karar vermeli.” dedi.

 

Bugün TV’de Üç Nokta programına konuşan Bozkurt, tıbbi cihaz ithalatının azaltılması için de Ar-Ge’nin ve teknoparkların gelişmesi gerektiğini belirtti. Alvimedica olarak teknoparkta çalışmak için 4 yıl uğraştıklarını ancak ‘mera’da üretim amaçladıkları için reddedildiklerini ifade eden Bozkurt, “Bürokratik tuhaflıklar Türkiye’den Amerika’ya, İrlanda’ya, Almanya’ya beyin göçüne sebep oluyor. Harvard’da çalışan 2 hocamız var. Bunların çoğu aslında ülkelerine dönmek için Ar-Ge’lerde geliştirdikleri ürünlerin üretimini yapabilecek yer arıyor. Biz kendi içimizdeki küçük sorunları aşamıyoruz. Bu sebeple özel sektör olarak bizim enerjimiz tükeniyor. Zaten artık vazgeçtik, çünkü bu iş Türkiye’de olacak gibi durmuyor.” diye konuştu. Bozkurt, Türkiye’deki bürokratik engeller sebebiyle araştırma hastanesi kuramadığını da sözlerine ekledi: “Bu hastaneyi Hırvatistan’da kuracağız.”

parasını
ödediği
ilaçları
sgk
da
denetlemeli
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir