Medimagazin logo

SGK 9 ilacı daha listeye aldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kanser, kalp damar ve kas iskelet sistemi gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan 9 ilacı daha bedeli ödenecek ilaçlar listesine aldı. İlaçlar bugünden itibaren Kuruma fatura edilebilecek.
Kaynak: SABAH
 SGK 9 ilacı daha listeye aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Edinilen bilgiye göre, SGK 9 ilacı daha bedeli ödenecek ilaçlar listesi içerisine aldı. Geçtiğimiz günlerde 15 farklı türde olmak üzere, kapsül sayısı ve mg farklılıkları gözetilmesi halinde ise 30 ilacı daha bedeli ödenecek ilaçlar listesine alan SGK, şimdi de kanser, kalp damar ve kas iskelet sistemi gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan 9 ilacı ödemesi yapılacak ilaçlar listesine aldı. SGK'nın listeye aldığı ilaçlar arasında kanser tedavisinde kullanılan "oxaliplatin hospira", kalp damar sistemi rahatsızlıklarında kullanılan "irprestan", kas iskelet sistemi ağrılarında kullanılan "zero-p", vücut için yaşamsal önemi olan sodyum, klorür iyonları ile glükoz içeren damar içi yoldan kullanılan steril bir çözelti olan "PF 1/4 polideks" ve içerisinde hidroksietil nişasta adlı etken madde bulunan "PF Polihes" adlı ilaçlar bulunuyor. İlaçlar bugünden itibaren Kuruma fatura edilebilecek.

TAM LİSTE

SGK'nın bedeli ödenecek ilaçlar listesine aldığı ilaçların tam listesi ise şöyle:

"Irprestan 300 mg 28 ftb, 'Oxalıplatın hospıra 100 mg/20ml ıv ınfuzyon için konsantre çözelti içeren 1 flk, Pf 1/4 polideks ıv infuzyon için çözelti 1000 ml setli, pf 1/4 polıdeks ıv infuzyon için çözelti 1000 ml setsiz, Pf 1/4 polideks ıv infuzyon için çözelti 500 ml setli, Pf 1/4 polideks ıv infuzyon için çözelti 500 ml setsiz, Pf polihes (hes 200/0,5) yüzde 6 ıv ınfuzyon için çözelti 500 ml setli, pf polıhes (hes 200/0,5) yüzde 6 ıv infuzyon için çözelti 500 ml setsiz, zero-p 200 mg sr mıkropellet 15 kap."

sgk
9
ilacı
daha
listeye
aldı
Yorum (1)
hbö
isim vermiş olacağız ama, doline spray için solunum yolu ve inhalasyon yazıyor. bu iki yol farklı yollar mıdır? ve bu uygulama yollarının bir analjezik spreyin hanesinde çıkması doğru mudur?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir