Medimagazin logo

İzmir'e yeni tüp bebek merkezi

Türkiye'de beşinci devlet hastanesi, İzmir'de ise devlet hastaneleri içindeki tek tüp bebek merkezi olan Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete girdi
İzmir'e yeni tüp bebek merkezi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR (İHA) - Türkiye'de beşinci devlet hastanesi, İzmir'de ise devlet hastaneleri içindeki tek tüp bebek merkezi olan Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete girdi.

Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete giren tüp bebek merkezinin açılış törenine, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan katıldı. Törende bir konuşma yapan hastane başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, 2007 yılı başında Op. Dr. Şivekar Tınar önderliğinde Dr. Orhan Satılmaz, Op. Dr. Ahmet Seçkin Önoğlu ve Dr. Emine Özçınar ile çekirdek kadro oluşturularak kurulum çalışmalarına başlanan merkezde, bir tüp bebek merkezinde olması gereken tüm teknik ve alt yapı donanımın mevcut olduğunu söyledi. Yardımcı üreme teknikleri kullanarak bebek sahibi olmak isteyen çift sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Prof. Dr. Taşyurt, İzmir'de iki üniversite hastanesi dışında bu hizmeti veren kamu hastanesi bulunmadığını, Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir devlet hastanesi olarak Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bu hizmeti vereceğini ifade etti.

2009 yılı Nisan ayından bu yana hasta kabul etmeye başlayan merkezde bu süre zarfında 110 başvuru kabul ettiklerini belirterek, "Başvurulardan 57'si heyet raporu alarak tüp bebek programına dahil edilmiştir. 13 hastaya işlem yapılmıştır. Şu ana kadar 9 hastamızda sonuç alma aşamasına geldik. Bunlardan 6 hastada gebelik tespit edilmiştir" dedi. Törende bir konuşma yapan İzmir Valisi Cahit Kıraç ise, Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan tüp bebek merkeziyle, bebek özlemi çeken ailelerin ihtiyaçlarının karşılanabileceğini dile getirdi. İzmir'de yılda ortalama 55 bin bebeğin dünyaya geldiğini, bu doğumlardan üçte birinin de Ege Doğumevi'nde gerçekleştirildiğini belirten Vali Kıraç, "İlimizde tüm sağlık çalışanları gece gündüz demeden, 24 saat görev başındalar. Yoğun nüfus kitlesi karşısında zaman zaman hizmete ulaşmada aksamalar yaşansa da, inşallah yeni planlamalarla sağlık alanındaki hizmet verimini geliştireceğiz. Yeni tüp bebek ünitemiz de özlemle çocuk bekleyen vatandaşlarımıza umut olsun" dedi. Konuşmaların ardından Vali Kıraç, İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan ve Başhekim Prof. Dr. Abdullah Taşyurt ile birlikte açılış kurdelasını kesti. Merkezde tedavi gören ailelerle de bir süre sohbet eden Vali Kıraç, ünite hakkında doktorlardan bilgi aldı.

i̇zmir'e
yeni
tüp
bebek
merkezi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir