Medimagazin logo

Boehringer Ingelheim 25’inci yılında ilaç pazarının üzerinde büyüme yakaladı

İnsan ve hayvan sağlığını geliştirme hedefiyle faaliyetlerini sürdüren araştırma ve geliştirme odaklı ilaç şirketi Boehringer Ingelheim, Türkiye’deki 25’inci yılını kutluyor
Boehringer Ingelheim 25’inci yılında ilaç pazarının üzerinde büyüme yakaladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Boehringer Ingelheim Türkiye Genel Müdürü ve Sahraaltı Afrika Bölgesi Dönüşüm Süreci Lideri Evren Özlü, “25 yıldır attığımız tüm adımlarda, ihtiyaçları karşılanmamış tedavi alanlarında kararlılıkla Türk tıbbına ve hastalara hizmet ediyoruz. 2019 yılında geldiğimiz noktada, ilaç pazarının yüzde 20 üzerinde büyüyen bir organizasyon haline geldik. Bugün Türkiye organizasyonu olarak, hem insan sağlığı hem de hayvan sağlığı alanında firmamız için önemli katma değeri olan bir pozisyondayız. Sürdürülebilir bir başarı hikayesi yazmak için klinik araştırmalar, yerelleşme, insana yatırım ve yeni ürünlerin hızla hastalar ile buluşturulması gibi sektörün merkezindeki konularla ilgili önemli adımlar atıyoruz” dedi.

Tüm dünyada 135 yıldır bir aile şirketi olarak hizmet veren Boehringer Ingelheim; hem insan hem de hayvan sağlığı alanında dünyada ilaç sektöründeki ilk 20 şirket arasında yer alıyor. 25 yıl önce solunum ve kardiyovasküler tedavi alanlarında Türkiye’deki yolculuğuna başlayan Boehringer Ingelheim, bugün insan sağlığında başta diyabet olmak üzere metabolik hastalıklar, solunum, onkoloji, immünoloji ve merkezi sinir sistemi hastalıklarında; hayvan sağlığı alanında ise hastalıkları önleme prensibiyle aşılar, anti parazit ilaçları ve terapötikler alanında faaliyet gösteriyor.

Boehringer Ingelheim Türkiye Genel Müdürü ve Sahraaltı Afrika Bölgesi Dönüşüm Süreci Lideri Evren Özlü, Türkiye’deki 25’inci yıllarında globalde ve bölge yönetiminde önemli bir pozisyon elde ettiklerine dikkat çekerek, “Türkiye’de 1994 yılında küçük bir ekip ile başlayan yolculuğumuz şimdi büyük bir organizasyona dönüştü. Her geçen gün kendimizi yeniledik, güçlendik ve hastalıklardan korunma, teşhis ve tedavide her zaman en iyisi için tutkuyla çalıştık. 25 yıldır ülkemizde sağlık sektörünün gelişmesi açısından önemli işlere imza attık ve öncelikli olarak karşılanmamış tıbbi ihtiyaç alanlarına odaklandık. Geçtiğimiz yıl bu vizyonumuz çerçevesinde çok yoğun çalıştık ve pazarın üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik” dedi.

Sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi

Evren Özlü; çeyrek asırdır Türkiye’de faaliyet gösteren bir şirket olarak 2019 yılını önemli gelişmelerle kapattıklarını belirtti ve “İnsan sağlığı alanında, IMS (IQVIA) verilerine göre Türkiye’de ilaç pazarının büyüme ortalaması yüzde 31,7 olurken Boehringer Ingelheim Türkiye olarak biz yılı yüzde 50’nin üzerinde bir büyüme ile kapattık ve sıralamada 6 basamak yükselerek ilk 14 ilaç firması arasına girmeyi başardık. Türkiye olarak bu başarılarımız sayesinde bağlı bulunduğumuz Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) Bölgesi’nde büyük oyuncu konumuna yükseldik” ifadelerini kullandı.

Hayvan sağlığı alanında da 2019 yılını başarılarla tamamladıklarını belirten Özlü, “Hayvan Sağlığı alanında ise hayvanların refahına ve performansını arttırmaya odaklanarak bu konuda hizmet ve çözümler üretiyoruz. İş birimimiz önceki yıla göre yüzde 40’in üzerinde bir büyüme oranına ulaşarak, hayvan sağlığı alanında META Bölgesi’nin en hızlı büyüyen ülkesi konumunu 3’üncü yıla taşıdı” dedi.

Yerel yatırım çalışmalarına başladı

Boehringer Ingelheim, 25’inci yılında büyüme hedefini destekleyecek yerel yatırımlarına da başladı. Özlü, yerelleşme çalışmalarında imza sürecini tamamladıklarını ve 2020 için önemli yatırım hedefleri olduğunu belirterek, “Yerelleşme çalışmalarımızla birlikte Türkiye, insan sağlığı ürünleri açısından Boehringer Ingelheim’ın üretim üslerinden biri haline geliyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde insan sağlığı portföyümüzdeki her 2 kutu ilaçtan birini Türkiye’de üretmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte değer bazında da ürünlerin yaklaşık 3’te birinin de yerel üretilen ürünlerden gelmesini hedefliyoruz” dedi. Özlü ayrıca, 2020 yılı itibariyle spesifik farma ürünlerine odaklanmayı ve metabolizma alanında lider olmayı hedeflediklerini aktardı.

"Sağlıkta dijital dönüşüme odaklanıyoruz”

Evren Özlü, Türkiye’de giderek hızlanan dijitalleşme sürecine sağlıkta dijital dönüşüm uygulamalarıyla dahil olduklarına dikkat çekerek, “2018 yılı itibariye dijital dönüşüm süreçlerimizi hızlandırdık. Hem insan sağlığı hem de hayvan sağlığı alanlarında dijital araştırmalar, dijital bakım ve teknoloji konularına ilişkin önemli adımlar attık ve tüm dünya organizasyonlarımızda bu adımların işler hale gelmesi için sistemli çalışma programları başlattık. Dijital dönüşüm süreciyle birlikte yeni moleküllerin keşfini önemli ölçüde hızlandırmayı ve artırılmış zeka yardımıyla sağlık alanındaki gelişimi desteklemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“Daha Fazla Sağlık için çalışıyoruz”

Boehringer Ingelheim olarak 2010 yılından bu yana “Daha Fazla Sağlık” (Making More Health) misyonuyla ve 70’ten fazla ülkede, 30 yılı aşkın süredir çevre ve sağlık gibi pek çok alanda çalışmalarını sürdüren Ashoka iş birliğiyle çalıştıklarını belirten Özlü, “Daha Fazla Sağlık adıyla hayata geçirdiğimiz girişim kapsamında; Ashoka iş birliği ile dünya üzerinde sağlık alanında çalışan sosyal girişimcilere ulaşıyor ve onları destekliyoruz. Bugüne kadar Türkiye’den de bu girişim dahilinde sosyal girişimciler seçtik ve kendilerine gerek sponsorluk gerek mentorluk seviyesinde önemli destekler verdik. Hem globalde hem de Türkiye’de bu girişimlerimiz devam edecek” dedi.

Evren Özlü, 25 yıl boyunca elde edilen başarıların arkasında Boehringer Ingelheim Türkiye çalışanlarının olduğunu vurgulayarak, “Bu başarıları hayata geçiren çevik, sorumluluk sahibi, inisiyatif alabilen bir ekibimiz var ve insana yatırım işe yatırım felsefesiyle hareket ediyoruz. Bu konuda bağlı bulunduğumuz bölge için de bir rol model oluşturuyoruz. Investors In People™ sertifikası alan Türkiye’deki ilk ilaç şirketiyiz. İki sene önce de Great Place To Work (GPTW) Enstitüsü’nün En İyi İş Verenler Listesi’ne girdik ve global organizasyonumuz tarafından düzenlenen çalışan anketinde dünya sıralamasında çok iyi bir sonuca ulaştık. Elde ettiğimiz başarılar insana dokunan bir şirket olma yolundaki yolculuğumuzun önemli adımları ve bu yolculuğa hedefli bir şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

boehringer ingelheim
evren ozlu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir