Medimagazin logo

Boehringer Ingelheim ve Gubra'dan obeziteye karşı önemli iş birliği

Boehringer Ingelheim ve Gubra ilaç şirketleri, pek çok hastalığın ve sonucundaki ölümlerin başta gelen nedenlerinden biri olan obeziteye karşı ikinci bir iş birliğine girdiklerini duyurdu.
Boehringer Ingelheim ve Gubra'dan obeziteye karşı önemli iş birliği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İş birliği ile obezite ve beraberinde görülen hastalıkların tedavisi için yeni peptit poliagonistleri geliştirilmesi hedefleniyor.

Ingelheim, Almanya, Haziran 2019 – Boehringer Ingelheim ve Gubra, obezite tedavisine yönelik yeni poliagonist peptitler geliştirmek amacıyla ikinci kez iş birliği yaptıklarını ve ruhsat sözleşmesi imzaladıklarını duyurdu. İş birliği, Gubra’nın terapötik peptitlerin tasarımı, sentezi, farmasötik nitelikleri ve in vivo testleri alanındaki köklü uzmanlığı ile Boehringer Ingelheim’in kardiyometabolik hastalıklarda yenilikçi ilaçların Ar-Ge’sindeki uzmanlığını bir araya getirecek.
Boehringer Ingelheim ve Gubra arasındaki bu ikinci ortak Ar-Ge programı, ilk iş birliğinin başladığı 2017 yılından bu yana obezite araştırmasında atılan adımların daha ileri bir seviyeye taşınmasını ve Boehringer Ingelheim’ın obezite alanındaki giderek genişleyen araştırma aşamasındaki ürünler portföyüne katkı sağlamasını hedefliyor.

Hedef obezite hastalarına yeni tedavi seçenekleri sunmak

Boehringer Ingelheim Keşif Araştırmaları Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Clive R. Wood, Gubra ile devam eden iş birliğini geliştirmeyi sabırsızlıkla beklediklerini belirterek; “Bu programların, obezite hastalarına çok ihtiyaç duydukları yeni tedavi seçeneklerini sunmamıza yardımcı olacağını umuyorum” dedi.

Boehringer Ingelheim; tromboembolik hastalıklar, Tip 2 diyabet, akut inme, miyokard enfarktüsü, hipertansiyon ve kardiyovasküler ölüm riskinin azaltılmasına yönelik olarak üretilen ilaçlardan oluşan bir portföye sahip. Şirket, alanındaki kapsamlı deneyimi ve inovasyona bağlılığı ile kardiyometabolik hastalıkların tedavilerinde bir dönüşüm yaratmayı hedefliyor.

Gubra CEO'su Henrik Blou ise, Boehringer Ingelheim ile ilk iş birliğinin her iki şirketin güçlü yanlarının birbirini iyi bir şekilde bütünlediğini ortaya koyduğunu belirterek, “Araştırmalarımıza iki şirketin bilgi birikimi ile devam etmek bizim için çok önemli. Bu nedenle obezite tedavisine odaklı ikinci bir iş birliği ve ruhsat sözleşmesi yaptık. Bu yeni araştırma programı için güçlerimizi birleştirmek, obezite tedavisini bir üst seviyeye çıkararak dünyanın her yanındaki hastalara yardımcı olmayı hedefliyoruz” dedi.

obezite
boehringer ingelheim
gubra
ilaç şirketi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir