Medimagazin logo

Dijital sağlık startup'ları Roche Healthcare Lab ile büyüyecek

Roche, sağlık teknolojileri odaklı dijital çözümler sunan startup'lara yönelik HealthCare Lab hızlandırma programını hayata geçirdi. Türkiye'de Girişimcilik Vakfı iş birliğiyle sunulan hızlandırma programı ile sağlık hizmetleri sisteminde karşılaşılan en büyük zorluklara odaklanılacak. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 16 ülkeyi kapsayan programa katılan sağlık startup'ları, uluslararası uzmanların mentorluk desteğine ve uluslararası yatırım ekosistemine erişim fırsatı yakalayacak.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Dijital sağlık startup'ları Roche Healthcare Lab ile büyüyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Roche tarafından oluşturulan ve Avrupa'nın en büyük sağlık inovasyon partnerlerinden Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT Health) iş birliği ile hazırlanan HealthCare Lab hızlandırma programı bu yıl Türkiye'nin de bulunduğu 16 ülkeyi kapsıyor. Türkiye'de girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve gençlere ilham vermek üzere 2014 yılında kurulan Türkiye Girişimcilik Vakfı ise programın Türkiye'deki partneri oldu. Program kapsamında 30'dan fazla uluslararası danışman ve mentor, startup'lara fikirlerini geliştirme ve aktarma konusunda destek sağlayacak. Ayrıca startup'lar program aracılığıyla Avrupa çapında potansiyel müşteri ve yatırımcılara erişim sağlayabilecek. Programın ardından, en iyi performansı sergileyen girişimler, işlerini sektör liderleriyle iş birliği halinde geliştirmeye davet edecek.

HealthCare Lab hızlandırma programına nasıl başvurulur?

  • HealthCare Lab'e katılmak isteyen startuplar  healthcarelab.eu adresinden programa başvuruda bulunabiliyor.
  • En az iki kişilik bir ekibi, fonksiyonel bir çözüm prototipi ve 5M Avro'ya kadar fonu olan, Avrupa ve Türkiye'de menşeli tüm girişimler programa katılabiliyor.
  • HealthCare Lab uzmanları, aralık ayının başlarında gerçekleştirilecek olan seçim ve eğitim programı kapsamında, Ocak 2022 tarihinde başlayacak olan hızlandırma programına katılacak 9 startup'ı belirleyecek. 
  • Üç aylık program süresince, seçilen startup'lar, Roche, EIT Health ve mentorlardan oluşan uluslararası ağın desteği ile projelerini geliştirme fırsatı yakalayacak.
  • Program kapsamında atölyeler, birebir mentorluk çalışmaları ve özel koçluk oturumlarının yanında ağ oluşturma ve eşleştirme etkinlikleri de düzenlenecek. Healthcare Lab, Nisan 2022 tarihinde düzenlenecek bir Demo Günü ve belirlenen 3 kategoriden birer kazananın seçilmesiyle sonlanacak ve kazanan 3 startup'a 10.000'er Avro hibe desteği verilecek.
  • Program katılımcısı startup'lar, HealthCare Lab'in bir parçası olmak için üç kategoriden birini seçip başvuru yapabilecek.
    • Ele alınacak ilk alan sağlıkta veri yönetimi. Bu alan kapsamında halihazırda parçalı bir yapıda bulunan sağlık hizmeti verileriyle ilgili sorunların üstesinden gelmek ve çoklu kaynaklardan sağlık hizmeti verilerini toplamak için dijital çözümler üretip kanıta dayalı, sağlıklı karar verme süreçlerine yönelik içgörüler elde edilmesi hedefleniyor.
    • Sağlık alanında ele alınan bir diğer zorluk “Daha iyi sağlık sonuçları sunmak üzere kronik hastalıklara yönelik ortak, daha hızlı ve zamanında bir tanı konulmasını nasıl sağlayabiliriz?” sorusuna odaklanıyor. Bu doğrultuda tarama ve erken tanı olanağı sağlayan dijital çözümler aranacak.
    • Yeni fikirlerin beklendiği üçüncü alan ise dijital tanı ve hastalık yönetimi. HealthCare Lab hızlandırma programı, kronik hastalıkların ve durumların şeffaf ve kişiselleştirilmiş bir şekilde daha iyi yönetilmesini sağlamak için hastalara ve sağlık profesyonellerine yönelik çözümler üretilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

HealthCare Lab ile ilgili daha fazla bilgi ve kayıt formu www.healthcarelab.euadresinde yer alıyor.

Roche Hakkında

Roche, bilimdeki ilerlemelere ve insan yaşamını iyileştirmeye odaklı, farmasötik ürünler ve tanı alanında faaliyet gösteren bir öncüdür. Farmasötik ve tanı alanlarının tek bir çatı altında toplanması, Roche'un kişiselleştirilmiş sağlık hizmeti alanında liderliği üstüne almasını ve her bir hastaya yönelik doğru ve uygun tedavinin bulunmasına yönelik bir stratejiye sahip olmasını sağlamıştır.

Roche; onkoloji, immünoloji, enfeksiyöz hastalıklar, oftalmoloji ve merkezi sinir sistemi hastalıklarında tamamen farklılaştırılmış ilaçlar sunan dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketidir. In vitro tanı ve kanser doku tanısında bir dünya lideri olan Roche, diyabet yönetiminde de öncü bir konumdadır.

1896 yılında kurulan Roche, o zamandan bu yana hastalıkları en iyi şekilde önlemenin, tanılamanın, tedavi etmenin ve böylece topluma yarar sağlamanın yollarını aramıştır. Şirketin amacı, tüm ilgili tarafların yardımı ile hastaların sağlık hizmetleri alanındaki inovasyona erişim olanaklarını artırmaktır.  Roche tarafından geliştirilen ve aralarında hayat kurtarıcı antibiyotikler, antimalaryal ilaçlar ve onkoloji ilaçlarının da bulunduğu otuzdan fazla ilaç, Dünya Sağlık Örgütü'nün temel ilaçlar listesinde yer almaktadır. Ayrıca Roche, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI) tarafından on bir yıl üst üste ilaç sektöründeki en sürdürülebilir şirketlerden biri olarak seçilmiştir.

Merkezi İsviçre'nin Basel şehrinde bulunan Roche Grubu, 100'den fazla ülkede faaliyet göstermekte olup 2019'da dünya çapında yaklaşık 98.000 kişiyi istihdam etmiştir. 2019 yılında Roche, Ar-Ge alanına 11,7 milyar CHF yatırım yapmış ve 61,5 milyar CHF satış gerçekleştirmiştir. ABD'de bulunan Genentech tamamen Roche'un mülkiyetindedir. Roche, Japonya'da bulunan Chugai Pharmaceutical şirketinin çoğunluk mülkiyetine sahiptir. Daha fazla bilgi için www.roche.comadresini ziyaret edin.

EIT Health Hakkında

EIT Health, yaklaşık 150 ortaktan oluşan ve Avrupa Birliği bünyesine dahil bir kuruluş olan Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) tarafından desteklenen sınıfının en iyisi sağlık yenilikçilerin oluşturduğu bir ağdır. Avrupa vatandaşlarının daha uzun ve daha sağlıklı hayatlar yaşamasını sağlamak için yeni çözümler sunmak adına iş birliklerimizi sınırların ötesine taşıyoruz.

Avrupa'da yaşayan bireyler, artan kronik hastalıkların ve çoklu morbiditenin getirdiği zorluklarla mücadele ettiği ve tedavi, hastalık önleme ve sağlıklı hayat şartlarına dair geleneksel yaklaşımların ötesine geçmek adına teknolojinin sunduğu fırsatları gerçekleştirmenin yolunu ararken fikir liderlerine, yenilikçilere ve yenilikçi sağlık çözümlerini pazara sunma konusunda etkin yöntemlere ihtiyacımız var.

EIT Health de bu ihtiyaçları ele alır. Avrupa sınırları genelinde bulunan tüm ilgili sağlık hizmeti oyuncuları arasında bağlantı kurarak "bilgi üçgeninin" tüm bileşenlerini sürece dahil ediyor, böylece araştırma, eğitim ve işin buluştuğu noktada vatandaşlara yararına inovasyonun gerçekleşmesini sağlıyoruz. Daha fazla bilgi için https://eithealth.eu adresini ziyaret edin.

Girişimcilik Vakfı Hakkında

Türkiye Girişimcilik Vakfı 2014 senesinde Sina Afra'nın fikir önderliğinde 25 kurucu tarafından girişimcilik kültürünü aşılamak, üniversite gençlerinin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile gençlere ilham olmak amacıyla kurulmuştur. Girişimcilik aracılığıyla Türkiye'nin gelişmiş bir ülke olma yolundaki dönüşümünü hızlandırma vizyonuna sahip vakfın misyonu Türkiye'de girişimcilik kültürünü yaratmak ve yaymaktır. Şu anda 48 kişilik bir mütevelli heyetine sahip olan Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye'deki girişimcilik potansiyeli yüksek gençleri desteklemenin önceliğine inanmaktadır. www.girisimcilikvakfi.org
 

roche
dijital sağlık startupları
healthcare lab
türkiye'de girişimcilik vakfı
işbirliği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir