Medimagazin logo

Geçen yıl yüzde 4 büyüyen Boehringer Ingelheim gelecek planlarını açıkladı

Boehringer Ingelheim Yönetim Kurulu Başkanı Hubertus von Baumbach yaptığı açıklamada; “Kanser tedavisinde daha etkili çözümlerin geliştirilmesine katkı sağlamak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Buna ek olarak fibrotik, metabolik ve immünolojik hastalıklar gibi diğer bazı alanında da araştırmalar gerçekleştiriyoruz. Oldukça dolu bir araştırma planımız var” dedi. 
Geçen yıl yüzde 4 büyüyen Boehringer Ingelheim gelecek planlarını açıkladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ingelheim, Almanya – Araştırma odaklı ilaç şirketi Boehringer Ingelheim, 2018 yılı verilerini paylaşmak üzere genel merkezi Boehringer’de Yıllık Basın Konferansı’nı gerçekleştirdi. 2018 yılı rakamlarının aktarıldığı konferansta yılın 17,5 Milyar Euro net satış ile kapatıldığı belirtildi. Şirket yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, Boehringer Ingelheim’in net satışı, kur farkı ve 2017 yılında Sanofi ile gerçekleştirdiği varlık takasının tek seferlik etkileri düzeltilmiş haliyle 2018 yılında yüzde 4 büyüdü. Yüzde 2.8 artarak 3,2 Milyar Euro’ya ulaşan Ar-Ge harcamaları ise yıllık net satışın yüzde 18,1’ine ulaştı
 
Bu süreç içersinde şirketin bazı spesifik tedavi alanlarına odaklandığı konusunda da bilgi paylaşıldı. Boehringer Ingelheim Yönetim Kurulu Başkanı Hubertus von Baumbach yaptığı açıklamada; “Kanser tedavisinde daha etkili çözümlerin geliştirilmesine katkı sağlamak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Buna ek olarak fibrotik, metabolik ve immünolojik hastalıklar gibi diğer bazı alanında da araştırmalar gerçekleştiriyoruz. Oldukça dolu bir araştırma planımız var” dedi. 

Sabit varlıklara yatırım en yüksek tutara ulaştı
Yapılan açıklamaya göre, sabit varlıklara yatırım yüzde 9 artışla 1 Milyar Euro’ya yaklaşarak şimdiye kadarki en yüksek tutara ulaştı. Faaliyet gelirleri 3,5 Milyar Euro (+/- %0,4) ile aynı seviyeyi korurken grubun vergi sonrası karı 2,1 Milyar Euro’ya yükseldi. Finanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Michael Schmelmer belirtilen rakamlarla ilgili, “2018 yılında, net satış getirisi yüzde 19,3’ten yüzde 19,8’e çıkarken öz kaynak oranımız da yaklaşık yüzde 2’lik bir artış ile yüzde 40’a yükseldi. Dolayısıyla, finansal olarak da son derece sağlıklı bir şirketiz” dedi. 
Ortalama çalışan sayısının da tüm bölgeler genelinde yüzde 2 arttığı ve 50.370 kişiye yükseldiği belirtildi.

 

Boehringer İlgelheim'ın Almanya'daki merkezinde gerçekleşen toplantıya 20'den fazla ülkeden gelen gazeteciler katıldı.


 
Boehringer Ingelheim insan sağlığında güçlü ürün yelpazesi ile öne çıkıyor
İnsan Sağlığı biriminin 2018 yılı sonuçlarını paylaştığı konferansta; insan sağlığı ilaçlarının 12,6 Milyar Euro ile toplam net satışın yüzde 72’sini oluşturduğu belirtildi. Sonuçlara göre; yenilikçi ilaçların patent sürelerinin dolması nedeniyle net satışta öngörülebilen düşüşler fazlasıyla karşılandığı için bu iş alanında kur farkı düzeltilmiş rakamlara göre yüzde 5,1 büyüme sağlandı. Küresel lisans verme faaliyetlerinden elde edilen gelirlerin genel büyüme oranı ise yüzde 3,3’e düştü. 

İnsan sağlığı ilaçlarının Ar-Ge’sine yapılan 2,8 Milyar Euro tutarındaki yatırımın insan sağlığı ilaçlarının net satışının yüzde 22,1’ine tekabül ettiğini belirten İnsan Sağlığı Birimi yetkilileri, çeşitli araştırma aşamalarında olan toplam 90 projenin yüzde 75’inin ya kendi aktif madde sınıfında ilk molekül olmasını ya da yeni bir tedavi alanında ilk olmasını hedeflediklerini belirtti. Onkolojide odaklanılan noktalar akciğer, mide ve bağırsak kanseri iken, fibrotik hastalıklarda sistemik skleroderma ve interstisyel akciğer hastalığı oldu. Metabolik hastalıklar alanında ise alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanması (non-alkolik steatohepatit) araştırmanın odağında yer aldı. Konferansta ek olarak; immünoloji alanındaki araştırmalarda deri ve bağırsaklardaki kronik enflamasyon hastalıklarına, diğer projelerde ise Alzheimer, şizofreni, obezite ve retinopati gibi merkezi sinir sistemi hastalıkları ağırlık verildiği belirtildi. 

Hayvan sağlığı alanında teknik entegrasyon başarıyla tamamlandı 
K
onferansta hayvan sağlığı biriminin sonuçları da aktarıldı. Yapılan açıklamaya göre; hayvan sağlığı alanında, çiftlik hayvanları ve evcil hayvanlar için yenilikçi aşılara, anti parazit ilaçlarına ve diğer tedavi çözümlerine odaklanıldı.


Hayvan sağlığı yetkilileri sonuçları değerlendirerek, Merial birleşmesinin ikinci yılında bu iş alanının ciddi net satış artışı elde ettiğini kaydetti. 2018 yılında bir yandan entegrasyon çalışmaları yoğun şekilde devam ederken,  kur farkı düzeltilmiş rakamlara göre yüzde 5,6 oranında büyüme elde edildi. Hubertus von Baumbach yaptığı açıklamada; “Birleşme sırasında ilk günden itibaren müşterilerimize kesintisiz ürün sağlama hedefimize odaklandık. Bunun sonucunda çok iyi bir büyüme elde ettik ve teknik entegrasyonu başarıyla tamamladık. Hayvan sağlığı alanındaki inovasyon potansiyeli, özellikle insan sağlığı araştırmalarıyla kesiştiği noktalarda, özel ilgiyi hak ediyor” dedi. 

Biyofarmasötik fason üretimde liderlik devam ediyor
Biyofarmasötik iş alanı, 2018 mali yılında fason üretim segmentindeki lider pozisyonunu korurken toplam net satışın yüzde 4’ünü oluşturdu. Verilen bilgilere göre, sipariş durumu olumlu yöndeki gelişimini devam ettirdi ve biyofarmasötik üretiminde yüksek düzeyde kapasite kullanımı sağlandı. 

Avrupa için gelecek 5 yılda 3 Milyar Euro’dan fazla yatırım planlıyoruz 
Hubertus von Baumbach 2019 yılıyla ilgili de beklentilerini açıklayarak, “Boehringer Ingelheim olarak cari mali yıl için net satışta ufak bir büyüme ve kıyaslanabilir oranda yoğun yatırım faaliyetlerinde de artış bekliyoruz. Gelecek 5 yılda sadece Avrupa’da 3 Milyar Euro’dan fazla yatırım planlıyoruz. Bunun ön koşulu ise Avrupa’daki üretim tesislerimizdeki genel rekabetçi şartların sağlanması olacak” dedi.

boehringer ingelheim
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir