Medimagazin logo

Koçak Farma TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi aldı

Koçak Farma, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından  sanayi tesislerinde alınması gereken önlemlere yönelik denetimlerden geçen firmalara verilen “TSE COVİD-19 Güvenli Üretim Belgesi” aldı.
Koçak Farma TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Koçak Farma, COVID-19 Pandemi sürecinde Türkiye'nin en büyük ve stratejik ilaç üreticilerinden biri olarak ön planda yer aldı. Pandemi sürecinde hem COVID-19 tedavisinde kullanılan ilaçları hem de COVID-19 aşısını  aynı çatı altında yerli olarak üreten tek firma özelliği taşıyor.

Türkiye'nin COVID-19 pandemisiyle mücadelesinde kılavuzların önerdiği ve hastaların ihtiyacı olan hayati önemi sahip ilaçların ve serumların  üretimlerine Çerkezköy ve İstanbul üretim tesislerinde kesintisiz olarak devam ediyor.

Pandeminin başından itibaren, stratejik öneme sahip ve katma değer sağlayan ürünleriyle, üretimin kesintisiz devam edebilmesi için çalışanları ile ilgili gereken tüm tedbirleri alan Koçak Farma, diğer taraftan bu uygulamasını TSE ile belgelendirdi.  Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından sanayi tesislerinde alınması gereken önlemlere yönelik denetimlerden geçen firmalara verilen “TSE COVİD-19 Güvenli Üretim Belgesi” aldı.

COVİD-19 salgının ilk günlerinde tedavi protokollerinde bulunan azitromisin etken maddeli  ürününü, hem  önemli miktarda üreterek ihtiyacı karşılamış ve üründe tedarik sıkıntısı yaşanmasının önüne geçmiş hem de 10 bin kutu Sağlık Bakanlığı’na bağışlamıştı. Ek olarak Nisan ayında  Türkiye'nin ilk jenerik yerli üretim hidroksiklorokin sülfat içeren ürününün  ruhsatını alıarak  300 bin doz hidroksiklorokin sülfat ürününü Sağlık Bakanlığı’na bağışladı. Yine Temmuz ayında  daha önce Çin’den ithal edilen ve Sağlık Bakanlığı COVİD-19 Tedavi Algoritmasında yer alan yerli üretim Favipravir etken maddeli ilacın ruhsatın alan Koçak Farma  200 bin doz  ürünü Sağlık Bakanlığı’na bağışladı.

Bunun yanısıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı  Koçak Farma Ar-Ge Merkezi bünyesindeki Sağlık Bakanlığı Onaylı BSL3/ABSL3 laboratuvarlarında  inaktif COVID-19 Aşısı üretimi ile ilgili Ar-ge çalışmalarını ve üretilen aşı ile hayvan çalışmalarına tamamladı. Koçak Farma Türkiye’de beşeri ilaç üreten şirketler arasında BSL3/ABSL3 laboratuvarlarına sahip tek firma olma özelliğini taşıyor. 

Koçak Farma COVID-19 aşısı için insan çalışmalarının yapılacağı Faz 1 çalışmalarına da kısa sürede başlayacak..


 

kocak farma
tse
covid-19 güvenli üretim belgesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir