Medimagazin logo

Nobel İlaç İstanbul Uluslararası Arp Festivali'ni destekliyor

Nobel İlaç, 10 yıl önce, Brezilya dönüşü uçak kazasında vefat eden arp sanatçısı Ceren Necipoğlu anısına düzenlenecek İstanbul Uluslararası Arp Festivali’nin Yarışma Bölümü “CEREN NECİPOĞLU ÖZEL ÖDÜLÜ” sponsorluğunu üstlendi.
Nobel İlaç İstanbul Uluslararası Arp Festivali'ni destekliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye’de ilk kez hayata geçecek olan uluslararası festival, 15 – 19 Ocak 2020 tarihleri arasında İstanbul Beyoğlu'da gerçekleştirilecek.

Ömrünü Arp sanatına adamış Ceren Necipoğlu’nun hatırası için gerçekleştirilecek olan ‘Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali, hem Necipoğlu’nun hayatını üzerine kurduğu “paylaşarak öğrenme” misyonunu yaygınlaştırmak hem de katılımcıların yeni ufuklar keşfetmesine yardımcı olmak ve memleketimizde Arp sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenleniyor. Solo Arp ve Oda Müziği Yarışmalarının yanı sıra, jüriyi oluşturan dünyaca ünlü sanatçıların vereceği konserler ve ustalık sınıflarının yer aldığı festival,Ceren Necipoğlu’nun ablası A. İmre Tüylü’nün önderliğinde, “Sanat ve müzik aşkı, gençlerle yol bulsun!” sloganıyla hayata geçiyor.

Ceren Necipoğlu’nun Anadolu Üniversitesi’nde kurduğu Arp Bölümünde,büyük bir emek, özen ve sevgiyle yetiştirdiği öğrencileri bugün pırıl pırıl birer genç müzisyen olarak onun yolunu izlemeye devam ediyorlar. Kaybından on yıl sonra, sanatçı dostları, yetiştirdiği öğrencileri ve ailesi, İstanbul’da düzenledikleri “Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali” ile Avrupa ve Asya kıtalarının birleştiği, kültür ve sanatın merkezi olarak yüzyıllarca tarihe iz bırakmış olan İstanbul’da,Ceren’in yüreğine arp ve müzik aşkı ile saplanan bu yolculuğunu sürdürmeyi gönülden hedefliyorlar.

Sağlık için değer” inancıyla yaşam kalitesini yükseltme misyonuyla çalışan Nobel İlaç, “sanat için değer”anlayışıyla, sanatın geniş kitlelere ulaşmasını destekliyor. Nobel, kültür-sanat, eğitim ve spor alanlarında toplumsal yaşamın gelişmesine katkıda bulunmayı sorumlulukları arasında sayıyor.

nobel ilac
ceren necipoglu
arp
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir