Medimagazin logo

Novartis, Sağlık Bakanlığı’na 400 bin doz hidroksiklorokin bağışı yapacak

Dünyada COVID-19 tedavisi için önemli iş birliklerine imza atan Novartis, Türkiye’de de desteğini sürdürüyor. Novartis Türkiye, COVID-19 ile mücadele kapsamında T.C. Sağlık Bakanlığı’na ABD’de ürettiği 400.000 doz hidroksiklorokin ilacı ve 1,7 milyon TL nakdi bağış yapacağını açıkladı.
Novartis, Sağlık Bakanlığı’na  400 bin doz hidroksiklorokin bağışı yapacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Geçtiğimiz günlerde, dünyanın dört bir yanında koronavirüs salgınından etkilenenleri desteklemek için küresel bir fon oluşturduğunu, aşı ve tedavi konusunda yapılan Ar-Ge girişimlerine katkı sağladığını açıklayan Novartis, Türkiye'de de desteğini sürdürüyor. 

Salgının yayılmasını önlemek ve halk sağlığı girişimlerine destek olmak amacıyla Novartis, COVID-19 vakalarının tedavisinde alternatif olarak kullanılan hidroksiklorokin (HCQ) ilacını ABD’de ürettiğini ve ilk parti olarak T.C. Sağlık Bakanlığı’na da 400.000 doz bağış yapacağını bildirdi. Aynı zamanda Novartis, T.C. Sağlık Bakanlığı öncülüğünde COVID-19 salgını ile savaşan hastane ve tıbbi personelin ihtiyacı için 1,7 milyon TL’lik destekte bulunacağını açıkladı.

Novartis Grup Türkiye Başkanı Dr. Altan Demirdere, “Devletler, toplum ve iş dünyası olmak üzere, her alanda geniş iş birliği gerektiren bir halk sağlığı kriziyle karşı karşıyayız. Novartis olarak Türkiye’miz dahil, 140'tan fazla ülkede koronavirüs salgınıyla mücadelede gerçekleştirdiğimiz girişimler, ilaç yardımları ve bağışlarla öncü ilaç firması olduk ve önümüzdeki dönemde ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar doğrultusunda, ilaç yardımı ve diğer bağışlarımızı devam ettireceğiz” dedi.

 

Demirdere sözlerine şöyle devam etti: “Çalışanlarımız, saha ekibimiz dahil olmak üzere mart ayının ortasından itibaren işlerini evlerinden yürütüyor. Kendilerinin ve ailelerinin sağlıkları ve morallerini yüksek tutabilmek için her türlü maddi ve manevi desteği veriyoruz. Ancak, ülkemizdeki 3 ilaç üretim tesisimizde üretimimiz, alınan koruyucu önlemlerle kesintisiz olarak sürdürülüyor. Böylece ülkemizin ve ihracat yaptığımız 100’ü aşkın ülkenin ilaç ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz.”

 

Novartis’ten COVID-19’a karşı dünyada önemli Ar-Ge iş birlikleri

Koronavirüs salgınına karşı Bill & Melinda Gates Vakfı, Wellcome ve Mastercard tarafından koordine edilen COVID-19 Therapeutics Accelerator adlı girişime destek veren Novartis, eşzamanlı olarak Avrupa İlaç Endüstrileri ve Dernekleri Federasyonu’na sunduğu çeşitli bileşenlerle katkı sağlıyor. Sektörler arası gerçekleştirilen bu iş birlikleri, birçok ilaç şirketini ve uzman akademik kurumlarını bir araya getirerek koordineli bir şekilde araştırma yapmalarına imkân sağlıyor. Novartis, aynı zamanda mevcut ürünlerinin onaylanmış endikasyonlarının ötesinde, bu ürünlerin salgına karşı herhangi bir yararı bulunup bulunmadığını incelemek amacıyla Ar-Ge çalışmaları da yürütüyor.

novartis
covid-19
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir