Medimagazin logo

Pfizer Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Mustafa Cem Açık

2005 yılında Yeni Ürünler Planlama Müdürü olarak Pfizer ailesine katılan M. Cem Açık, 1 Mart 2019 itibariyle Pfizer Türkiye Genel Müdürü oldu. M. Cem Açık, yeni görevinden önce Pfizer Temel Sağlık Türkiye ve Rusya Genel Müdürlüğü görevini yürütmekteydi.
Pfizer Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Mustafa Cem Açık
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

On üç yılı aşkın süredir Pfizer'da çalışan M. Cem Açık, bugüne kadar pazarlamadan satış, strateji, birim genel müdürlüğü ve bölge yöneticiliğine, çeşitli görevlerde önemli sorumluluklar aldı. M. Cem Açık, Ekim 2018'de Pfizer Temel Sağlık Türkiye ve Rusya Genel Müdürü olarak atanmadan önce, 2016'dan beri Pfizer Türkiye Temel Sağlık organizasyonunun başındaydı ve yılda 200 milyon dolardan fazla geliri olan, çift haneli büyüme rakamlarına ulaşan bir işten sorumluydu. Daha öncesinde, Yeni Ürünler Planlama Müdürü, Kurumsal Strateji Müdürü, Kardiyovasküler Grup Pazarlama Müdürü, Avrupa Bölgesi Kardiyovasküler Terapötik Alan Lideri olarak çalıştı.
 
2011-2013 yılları arasında Pfizer Nütrisyon ve Nestle'de Anne-Bebek Beslenmesi Genel Müdürlüğü yapan Açık, Mayıs 2013 itibari ile Pfizer'e Gelişen Pazarlar Kardiyovasküler/ Metabolik Pazarlama Direktörü olarak yeniden katılmıştı.
 
M. Cem Açık, Pfizer kariyeri boyunca hem yenilikçi iş modelleri geliştirdiği rollerde, hem de doğrudan sorumluluğunu aldığı iş birimi liderliği pozisyonlarında, getirdiği derin stratejik bakış açısı ve sonuç odaklılığı ile önemli katkı sağladı. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden mezun olan Açık, Pittsburgh'daki Carnegie Mellon Üniversitesi'nde işletme yüksek lisansını tamamladı. Kariyerine American Airlines'ın kurumsal finans bölümünde başlayan M. Cem Açık, Pfizer'e katılmadan önce McKinsey & Company'nin Dallas ve İstanbul ofislerinde takım lideri olarak strateji konusunda uzmanlaştı ve enerji, perakende, FMCG ile ilaç sektörleriyle çalıştı.  M. Cem Açık, evli ve iki çocuk babasıdır.

pfizer türkiye
genel müdür
mustafa cem açık
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir