Medimagazin logo

Astellas Türkiye’deki 10. yılını kutluyor

Kökleri 1894 yılına uzanan Japon ilaç devi Astellas, Türkiye’deki 10. yılını kutluyor.
Astellas Türkiye’deki 10. yılını kutluyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kökleri 1894 yılına uzanan Japon ilaç devi Astellas, Türkiye’deki 10. yılını, Türkiye’deki hastaları inovatif ilaçlarıyla buluşturduğu geçmişi ve bu ülkeye ve insanlarına vereceği gelecek taahhütleriyle kutluyor. Türkiye’ye gelen Astellas EMEA Operasyonları Başkanı Yukio Matsui, Astellas İlaç Türkiye Genel Müdürü Mark Dekker ve Japon Başkonsolosu Norio Ehara 10. yıl mesajlarını paylaştı. 

“Yarınları Değiştirmek” kararlılığında, Sağlık alanında değişiminin öncüsü olarak hastalar için yenilikçi bilimi değere dönüştürmek vizyonuyla çalıştıklarının altını çizen Astelllas İlaç Türkiye Genel Müdürü Mark Dekker, Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı 2008 yılından bu yana büyümeye devam ettiklerini ve tüm ürün gamı ile ülkede bulundukları ifade ederken, Santa Farma fabrikası bünyesinde 3 Milyon Euro Astellas yatırımı ile gerçekleşecek yerli üretimden de bahsetti.

İş birliği kapsamında Astellas’ın aşırı aktif mesane tedavisine yönelik ilacının üretileceğine değinen Dekker, “Türkiye’de bugüne kadar 41 araştırma merkezinde 4.130.000 euro yatırım ile 8 klinik çalışma yürüten Astellas İlaç’ın, bunların yanı sıra yerli üretime geçiş kararını da uygulamaya alması, Türkiye’ye taahhüdümüzün önemli bir başka göstergesidir.” dedi.

Japonya, Tokyo merkezli bir ilaç firması olarak dünya ilaç sektöründe önemli bir yere sahip olduğu vurgulanan Astellas’ın, Türkiye’de Organ Nakli (Transplantasyon), Üroloji, Onkoloji ve Enfeksiyon alanlarında yoğun olarak faaliyet gösterdiği belirtilerek büyümeye dair aksiyonları ve 2020 hedefleri paylaşıldı. 

Sağlıkta değişimin öncüsüyüz

Sağlık sektörünün, öngörülemez değişim ve gelişmelerin olduğu bir çağdan geçtiğini hatırlatan Astellas EMEA Operasyonları Başkanı Yukio Matsui, “Kökleri 1894’e dayanan ve Japonya’nın 2. en büyük ilaç firması olan Astellas dünyada ilk 20 büyük ilaç firması arasında yer almaktadır. Astellas İlaç Türkiye’de 10. yılını kutlarken, yaptığı ve yapacağı yatırımlarla, Türkiye’de son 10 yılda olduğu gibi daha da büyüyerek kalıcı olmayı hedeflediğini taahhüt etmektedir.” diyerek şunları ekledi: “Astellas İlaç Türkiye son 10 yılda 10 orijinal ilacı ihtiyacı olan hastaların erişimine sunmuştur. Hastaların hayatında fark yaratmaya yardım etmek, onlar için bir şey, bizim için her şey demektir.”

Ar-Ge odaklı bir ilaç şirketi olduğumuzu vurgulamak istiyoruz

Dünya ilaç sektöründe önemli Ar-Ge ve bilimsel faaliyetleri, önemli iş birlikleri ile birleştirerek, Astellas’ın hedeflediği tedavi alanlarında sınıfının birincisi ve en iyisi ürünler geliştirme kararlılığında olduklarını vurgulayan Matsui, “Ar-Ge departmanımızda çok sayıda bilim insanı görev yapıyor ve yıllık satışlarımızın %16’sını Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Hastaların karşılanmamış gereksinimlerini karşılayan çığır açıcı çözümler sunmak için bilimsel ilerlemeyi teşvik ediyor ve toplum sağlığının iyileşmesine sürdürülebilir katkı sağlıyoruz.” dedi. 

“Türk-Japon siyasi ilişkileri dostane. Diğer konsolosluklar bize gıpta ediyor!”

Astellas Türkiye 10.yıl etkinliklerine destek vermek amacıyla katılan Japon Başkonsolosu Norio Ehara, diğer konsolosların kendilerine gıpta ile baktıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Japon şirketleri Türkiye’nin çok cazip bir yatırım ortamı olduğunu düşünüyorlar. Öncelikle Türkiye’nin jeopolitik pozisyonu nedeniyle üretim üssü olması çok cazip. İkincisi, 80 milyonluk ve artan nüfusu ile de potansiyeli çok yüksek bir ülke. Türkiye’de özellikle yöneticilerin entelektüel seviyesi, bilgi birikimi inanılmaz. Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkiler de oldukça iyi. Hiçbir siyasi sorunumuz yok. O yüzden diğer konsoloslar beni gıpta ile takip ediyor. Bütün bu sebeplerden dolayı 2017 yılında Japonya, Türkiye’de dış sermaye açısından en büyük yatırımcı!”. 

10. yılda 10 okul yenileniyor

Astellas İlaç Türkiye Genel Müdürü Mark Dekker, çalıştıkları ve yaşadıkları toplumlarda yarattıkları etkiye verdikleri önemi vurgulayarak kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında 10. yılları için Toplum Gönüllüleri Vakfı ile gerçekleştirecekleri proje ile ilgili şunları ifade etti; “Kuruluşumuzun 10. yılı için Türkiye’de 10 okulun yenilenmesine karar verdik. Projeye çalışanlarımızın da emekleri ve gönüllü katkıları ile yarınları değiştireceğiz. Toplum Gönüllüsü gençlere yapılacak çağrı ile tüm Türkiye’de ihtiyaç sahibi okullar belirlenecek ve sene boyunca farklı bölgelerde çalışmalar başlatacağız.”

Günseli Kato’dan 10. yıla özel sanat eseri

Basın toplantısının ardından Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşen 10. yıl kokteyline sanatçı Günseli Kato da geceye Astellas İlaç Türkiye 10. yılına özel olarak tasarladığı eseriyle katıldı. Günseli Kato, Astellas logo sembolu olan yükselen yıldıza gönderme yapan 10. yıl eseri için geceye özel video mapping çalışmasıyla çağdaş sanatın imgeleri ve teknolojiyi kullanarak hayat verdiği sanat eserini katılımcılarla buluşturdu.
                                     
 
 

astellas
ilaç
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir