Medimagazin logo

Canan Karatay: Hastalar, artık doktorları sorguluyor, bundan da huzursuz olan hekimler var

İç Hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, meslekten men edildiği yolundaki iddiaları yalanladı. Hukuk sürecinin devam ettiğini belirten Karatay, "Millet benim devrim yaptığımı görüyor. Bunu ben söylemiyorum, herkes söylüyor" dedi.
Canan Karatay: Hastalar, artık doktorları sorguluyor, bundan da huzursuz olan hekimler var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hürriyet'te Ayşe Arman'a konuşan Karatay, "Biraz daha az konuşsam iyi olacak, diye düşünüyor musunuz?" sorusuna "Yok canım. Ben size bir şey söyleyeyim mi, ben zaten az konuşuyorum! Konuşsam, yer yerinden oynayacak! Binde birini ancak söylüyorum, bakın neler oluyor. Ama alıştık, bu ülkede meyve veren ağaç taşlanıyor" yanıtını verdi.

 

Karatay, 'meslekten men edildiği' yolundaki yayınların kafa karışıklığına yol açtığını belirterek  "Hastalar, artık doktorları sorguluyor. Soru soruyor en azından. Bundan da huzursuz ve tedirgin olan hekimler var. Halk uyandı, halk gerçeği gördü. Mesela ben ne dedim? "'umurta yenebilir' dedim. E senelerdir 'Yumurta yemeyin' demiş bunlar. Şimdi birisi çıkıyor, 'Yumurta yiyin' diyor. Noluyor? Onlar 'Şimdi ben hastama ne diyeceğim?' diyor. Hasta gidiyor sorguluyor. Mesele bu. İktidarlarını sarstım. O yüzden benden hoşlanmıyorlar" dedi.

Polemikçi biri olmadığını ifade eden Karatay, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir kere polemikçi değilim, bu konuda anlaşalım. Polemikle alakası yok, ben gerçek bilim anlatıyorum. Mesela diyorum ki 'Ekmek yemeyin. Ekmek şekerdir! Şeker hastalarına da verilmemesi lazım'. Fakat senelerce verildi, hala veriliyor. Diyabet hastalarının listesinde 8-10 dilim ekmek var. Ben 'Ekmek yemeyin' deyince ve bunlar hala listeye yazmaya devam ettikçe hasta soruyor, çünkü kafası karışıyor. Ben onların işini bozuyorum. O yüzden bana hücum ediyorlar, susturmaya çalışıyorlar. Ama Mustafa Kemal ne diyor? 'İdare-i maslahatçılar esaslı devrim yapamazlar'. Oysa, millet benim devrim yaptığımı görüyor. Bunu ben söylemiyorum, herkes söylüyor."

canan karatay
polemik
Yorum (7)
halil gedik
Karatay hocam, sorun şurda . Sizin gibi düşünen hekimler de var. Ancak onlar sizin gibi kameraların karşısına geçip iddialarını uçuk yerlere vardırarak zaten vur duyunca öldüren halkımıza materyal sağlamıyorlar :) İddialarınızı pekala bilimsel kurullarda, kongrelerde ve yayınlarda paylaşabilirsiniz. Böyle magazinsel ve medyatik tartışma yapmak sandığınızın tam tersine bilinç arttırmak yerine karmaşayı arttırıyor, tabii eğer amacınız gerçekten bilinç arttırmaksa :) Öbür türlüyse amacınıza ulaşıyorsunuz o ayrı ..
44
Cevapla
Dr
Hocaya saygımız sonsuz ama bilim, bilim insanları ile yapılır, halka bilim anlatılmaz. Dedikleri doğrudur-yanlıştır konunun uzmanı değilim ancak karşı olduğumuz nokta tvlerde bu şekilde çıkması. Hoş değil. Niyet farklı diye düşünmeden edemiyor insan. Hadi hoca haklı diyelim, insanlar dediğini yaptı, ya değilse?
11
Cevapla
mehmet akdoğan
Değerli meslektaşım ne yazıkki ülkemizde ortaya çıkan prof epidemisinin kurbanlarından olmuş. Peki nedir bu hastalık? Unvanı profesör olan bazı kişilerin branşı (hatta tıp doktoru) olmasa da en çok tıp ve güncel konular hakkında ahkam kesip kanunlar koyması, sıradışı açıklamalar yapması ve halkı yanlış bilgilendirmesidir. Bir bakarsınız jeoloji profesörü tarih ve sosyoloji hakkında, iç hastalıkları ve ''kardiyoloji'' profesörü obstetrik ve jinekoloji hakkında, göğüs hastalıkları profesörü her konuda ahkam keser, kimya profesörü otlarla prostatı tedavi eder. Ben sayın meslektaşım Prof .Dr. Rana Anadolu Dizioğlu'ndan bu hastalığa bir isim koymasını özellikle rica ediyorum ve diğer hocaların aksine hekime şiddet olgusunu gündeme getirmesinden dolayı da teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
13
Cevapla
Hakan
Ülkemizde nedense bir hekim hayranlığı var; bu yüzden de hekimlerin sanki ayakları yere basmıyor gibi. Canan hocaya katılıyorum. Halk bilinçleniyor ve sorguluyor. Bundan neden rahatsız oluyorsunuz?
12
Cevapla
halil meşe
Sn. Hakan ( Eczacı) aşağıdaki yorumlardan hekimlerin halkın bilinçlenip sorgulamasından ( ki internetten ve medyadan gelen bilginin doğruluğu ?? bu tartışılır) rahatsız olduğunu nasıl çıkardınız ben pek anlayamadım. Halkın bilinçlenmesi ve sorgulaması elbette her kamu görevlisi gibi doktorların da arzuladığı bir durumdur. Burda ayrıştırıcı ve önyargılı bir iddia sizinki . Ben kısaca özetleyeyim tekrar durumu. Bilim insanı araştırma yapar ve sonuçlarını bilimsel olarak açıklar. Bilimsel olarak kanıtlanmamış iddialarla medya yoluyla polemik yaratmaz. Bu halkı bilinçlendirmenin aksine kafa karışıklığına ve bilgi kirliliğine neden olur. Bilimsel açıklamaları bu ülkede sağlık bakanlığı, TTB ve bilimsel kurullar yapmalıdır. Bu ciddi ve sorumluluk gerektiren yaklaşımdır. Saygılarımla
20
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir