Medimagazin logo

ÇOMÜ Tıp Fakültesinde ilk kez dikişsiz aort kapağı ameliyatı yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde ilk kez dikişsiz aort kapağı ameliyatı gerçekleştirildi.
Kaynak: AA
ÇOMÜ Tıp Fakültesinde ilk kez dikişsiz aort kapağı ameliyatı yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


ÇOMÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çan ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Ayşe Sirkeci, 1 Mart'ta nefes darlığı, çarpıntı ve bayılma şikayetleriyle, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde kardiyoloji doktorları tarafından tetkikleri yapılarak tedavi süreci başlatıldı.

Yapılan tetkikler sonrası Ayşe Sirkeci'de ileri aort stenoz ve yapılan koroner angiografi sonrası kalp damarlarında tıkanıklık saptanması üzerine aynı seansta aort kapak ameliyatı ve koroner bypass yapılması planlandı.

Öte yandan ameliyat süresini en kısa zamana indirmek ve risklerini azaltmak için hastaya dikişsiz aort kapağı takılması kararlaştırıldı. 

Doç. Dr. Sedat Özcan ve Doktor Öğretim Üyesi Sonay Oğuz'dan oluşan ekip, dikişsiz aort kapak değişimi ile koroner bypass ameliyatını aynı seansta gerçekleştirerek, ÇOMÜ'nün bu alandaki ilk ameliyatını yaptı.

Hasta Sirkeci ise Çanakkale'de ilk kez yapılan ameliyat ile sağlığına kavuştu.
 

çomü
tıp fakültesi
aort kapağı
Yorum (5)
aydin sinal
bu haberle ilgili degil ama,az önce okudugum bir haber:almanyada 38 tip fakültesi var,almanyaya geldigim 1975 yilindan beri sadece iki tip fakültesi acildi,simdi seneler süren alt yapi calismalarindan sonra 2020 yilinda Ausburg sehrine tip fakültesi acilacakmis.2021 yilinda Bochumtip fakültesine bagli Bielefeld sehrine tip fakültesini acmak icin calismalar yapiliyormus,bu arada Bavyera eyaletide 2023 yilinda Passau sehrine Münih tip fakültelerine bagli bir tip fakültesi acmayi düsünüyormus,yani nereden baksaniz bir tip fakültesi acmak 8-10 senelik bir calistirma gerektiriyor.Tip fakültelerinin temeli morfoloji enstütüleridir,buralarda ders verecek calisma yapacak tip (veteriner,eczaci,biyolog v.s degil) kökenli ögretim üyelerini yetistirmek yillar alir,aorta kapagi ameliyati sehir hastahanelerindede yapilir.Bilmiyorum Türkiyede yeni acilan tip fakültelerinde morfoloji dersleri,arastirmalari ,egitimi nasil?Cerrahpasa tip bile sinav sonucu cerrahpasanin ismi,nami yürüsün diye son iki senesini stajyerler,intörler TUS sorulari icin tost yesin -test cözsün serbestligi veriyorsa(yorumlardan okudugum izlenimler) durum pek ic acici degil derim.selamlar
13
Cevapla
Necip Sargın
Doktorlarımızın ellerine sağlık, Bu tür haberleri okurken bir taraftan sevinç bir taraftan üzüntü duymamak mümkün değil. Okuyucuları yada toplumu doğru bilgilendirmek gerekli yıllardır ülkemizin bir çok kliniğinde yüzlerce hasta aynı teknik ile tedavi edilmiştir. BUnun ismini dikişsiz kapak ameliyatı diyerek duyuru yapmak bu siteye yakışmamaktadır. Gerçek ismi TAVI olarak bilinen işlemdir. Yapılan işlem ne ilk nede sondur. Tek ilk olan yıllar sonra avrupanın kıyısındaki bir şehirde ilk defa yapılıyor olmasıdır ki, üzücü tarafı da budur. Site adına üzüntü verici bir bilgi paylaşımıdır.
6
Cevapla
Port
Aydın sinal türkiye ve türkleri kıskanıyorsunuz.turkiyede birgun gelecek herkes dr olucak.fazlaliklari salicaz avrupaya.sen de işsiz kalacan.
8
Cevapla
Baydın sinal
Ya koca bir tıp fakültesi böyle kolat açılabilir mi kardeşim? Almanyada 59 sene fizibilite çalışmaları yapılıyor. Daha sonra bu fakültede çalışacak morfoloji enstitüsü profesörleri önce tibette 7 sene sonra japonyanın kırsalında 5 yıl manevi nirvana eğitimleri aliyor. Turkiyede boş bir bina bulunursa tıp fakültesi tabelası önüne konuveriyor. Böyle olmaz, olmamalı. Hem tıp fakültesi demek morfoloji demek. Morfoloji olmayan tıp fakültesi interneti olmayan bilgisayara benzer.
7
Cevapla
ömer hayyam
$oK ! $oK ! $oK ! , AYDİN SİNAL'İN YORUMUNU BEĞENDİM, DÜNYANIN SONU GELDİ, HERKES GARDINI ALSIN... Ö-L-E-C-E-Z KESİN ARTIK ...
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir