Medimagazin logo

Dişhekimlerine mali yükümlülükleri anlatıldı

Adana Dişhekimleri Odası’nda bir araya gelen dişhekimlerine Serbest Meslek Kazancı konuları anlatıldı.
Dişhekimlerine mali yükümlülükleri anlatıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ADANA - Seminerin açılış konuşmasını yapan Adana Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanı Dr. Metin Ersoy, ”Dişhekimliği bire bir çalışılan ve sürekli kapalı ortamda bulunulan bir meslektir. Zaman darlığı yaşadığımız için bizlerin dış dünya ile pek fazla bilgimiz olmamaktadır. Oda olarak sürekli yaptığımız bilimsel toplantılar ile bilgi ve becerilerimizi arttırdığımız gibi sosyal konularda da geri kalmamak adına meslektaşlarımızın yararına olan etkinlikler düzenlemekteyiz. Biz dişhekimleri özellikle mali yönden yeni çıkan kanunlar ve uygulamalardan pek bilgimiz olmuyor. Bütün bu sorumluluklar muhasebecilerde kalıyor dolayısıyla muayene işletim sırasında farkında olunmadan birçok yanlış yapılabiliyor. Sonradan çok uğraşmak zorunda kalıyorlar” diye konuştu.

Ersoy’un ardından Stajyer Avukat Ahmet Ferit Savaşçı, dişhekimlerine Serbest Meslek Kazancı konularında bilgiler aktardı.

Serbest Meslek Kazancının tespitinde indirilecek giderler, kazancın tespiti, hizmetin emsal değerleri, serbest meslek özeti, kullanılan belge ve cihazlar, gider pusulası, pos makinesi, KDV, KDV tevkifatı, muhtasar beyanname, geçici vergi ve beyanname verme süreleri hakkında örnekler veren Savaşçı, şunları söyledi:

“Her türlü serbest meslek faaliyetinden doğan kazançlar serbest meslek kazancıdır. Beyan edilen gelirin yüzde 15’ini ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak şartıyla mükellefin şahsına, eşine ve küçük çocuklarına ait bireysel emeklilik sigortalarına ait primler indirim konusu yapılabilecektir. Beyan edilen gelirin yüzde 10’nunu aşmaması ve Türkiye’de yapılması ve gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek veya tüzel kişilerden alınacak belgelerle teşvik edilmesi şartıyla, mükellefin kendisi eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları, maliye bakanlığının belirlediği usullere uyulmak kaydıyla serbest meslek faaliyetinde bulunan özürlülerin beyan edilen gelirlerine Gelir Vergisi Kanunu (GVK)’nun 31. maddesinde yazılı indirimler, özür oranı yüzde 80 aylık 770, yüzde 60 aylık 380, yüzde 40 aylık 180” dedi.

dişhekimlerine
mali
yükümlülükleri
anlatıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir