Medimagazin logo

Dünya Canlı Nörovasküler Konferansı Barselona'da katılımcıları ile buluşmaya hazırlanıyor

Her sene farklı bir şehirde hayat bulan Türkçe ismiyle Dünya Canlı Nörovasküler Konferansı’na bu senede ev sahipliği yapan Barselona olacak
Dünya Canlı Nörovasküler Konferansı Barselona'da katılımcıları ile buluşmaya hazırlanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

‘’Girişimsel Nöroradyoloji ‘beyin krizi'  olarak adlandırılan rahatsızlığa sebep olan beyin damar baloncukları, damar yumakları ve beyin damar tıkanıklıkları gibi ciddi beyin damar hastalıklarının tedavisini yüksek teknoloji ve bıçaksız ameliyatlarla tedavi edildiği alan.

Ülkemizde Girişimsel Nöroradyoloji, 90’lı yılların sonunda Ankara’da Prof. Dr. Işıl Saatçi ve Prof. Dr. Saruhan Çekirge, İstanbul’da Prof. Dr. Civan Işlak, Prof. Dr. Naci Koçer ve Prof. Dr. Osman Kızılkılıç tarafından kurulan 2 ayrı merkezde geliştirilen tedavi teknikleri sayesinde, bugün dünyanın en iyisi olarak kabul edilen ve pek çok ülkeden Türkiye’deki merkezlere gelen uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştü. 

Alanlarında dünyanın en saygın bilim insanları olarak kabul edilen hekimlerin Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya gibi tüm ileri Avrupa ülkeleri ile İsrail ve Ortadoğu ülkeleri, Hindistan, Japonya, Güney Afrika, Latin Amerika ülkeleri, Avustralya, Çin ve özellikle ABD’de 20’nin üzerinde önemli tıp merkezlerine davet edilerek seçilmiş hastaların kapalı damar içi beyin operasyonlarının gerçekleştirilmesinde yardımcı olması bekleniyor.

Aynı zamanda birbirleri ile çok iyi arkadaş olan bu ekip güçbirliği yaparak aralarına aldıkları diğer önemli uluslararası ekiplerle, 2006’dan bu yana canlı cerrahi kursları veriyor. 2013’ten itibaren ise dünyadaki en önemli girişimsel nöroradyoloji eğitim plarformu olan WLNC - WORLD LIVE NEUROVASCULAR CONFERENCE (DÜNYA CANLI  NÖROVASKÜLER KONFERANSI) isimli toplantıyı düzenliyor.

WLNC her sene başka bir kıtada düzenlenmektedir ve kasık damarından girilerek yapılan endovasküler ( kapalı ) beyin ameliyatlarını dünyanın birçok ülkesinden gelen binlerce hekime canlı olarak izleterek eğitim vermektedir. Konferans dahilinde her sene özellikle gelişmekte olan ülkelerden 150’nin üzerinde uzman doktora katılım bursu sağlanıyor. 

2013'te İstanbul'da gerçekleştirilen konferans, 2014'te Arjantin - Buenos Aires'te, 2015'de Amerika Birleşik Devletleri - Şikago'da, 2016'da Çin Halk Cumhuriyeti - Şangay'da, 2017'de Amerika Birleşik Devletleri - Los Angeles'da ve son olarak 2018 de Japonya - Kobe’de düzenlendi.

1-3 Mayıs 2019 tarihlerinde Barselona’da düzenlenecek olan WLNC / Dünya Canlı Nörovasküler Konferansı’nda  katılımcılar, Prof. Işıl Saatçi ve Prof. Civan Işlak tarafından gerçekleştirilecek ameliyatları İstanbul’ dan Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Atakent Hastanesi, Ankara’dan da Yüksek İhtisas Üniversitesi Koru Hastanesi’ndeki en ileri yüksek teknolojilerle donatılmış olan anjiyografi merkezlerinden uydu ile konferans salonuna bağlanarak, Prof. Dr.Saruhan Çekirge ve Prof. Dr. Naci Koçer’in moderatörlüğünde canlı olarak izleyerek beyin damar hastalıklarının tedavisindeki yeni trendler ve teknolojileri öğrenme fırsatı bulacak.

nöroradyoloji
koru hastaneleri
eneri
işıl saatçi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir