Medimagazin logo

Eczacılardan Dünya Kadınlar Günü Projesi

TEB tarafından, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başlatılan proje kapsamında, ülke genelinde 26 bin noktada hizmet veren eczacılar, kadınlarda en sık görülen hastalıklar hakkında bilgilendirme yapacak
Eczacılardan Dünya Kadınlar Günü Projesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye'deki eczacılar, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadınlarda en sık görülen hastalıklar hakkında bilgilendirme yapacak ve vitrinlerini özel olarak düzenleyecek.

Türk Eczacıları Birliğinden (TEB) yapılan yazılı açıklamada, sağlıklı bir toplum için kadın sağlının korunmasının çok önemli olduğu belirtilerek, bu yıl 8 Mart'ta kadınlar için bir projenin başlatıldığı ifade edildi.

Türkiye'nin 26 bin noktasında hizmet veren eczacıların, kadınlarda en sık görülen menopoz, rahim ağzı kanseri ve meme kanseri hakkında bilgilendirme yapacağı aktarılan açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Bu hastalıklarda erken teşhis çok önemli. Bu konudaki ipuçlarını ve bu üç sağlık sorunuyla ilgili detaylı bilgileri kadınlarımıza verecek, hekime gitmeleri konusunda yönlendirmeler yapacağız. Türkiye'nin 81 ilinde hemen her ilçede bulunan eczanelerimiz, 8 Mart tarihinde vitrinlerini de kadınlarımıza özel olarak düzenleyecek, birebir yapılacak görüşmelerde, eczacılar olarak kadınlarımızın sağlık sorunlarını dinleyeceğiz."

Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riskinin bulunduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Üstelik kadınlarımızın çoğu, evde basit yöntemlerle bazı tespitler yaparak erken teşhise ortak olabileceklerini bilmiyorlar. Birebir yapacağımız görüşmelerde bu konudaki kişisel farkındalığı arttırmayı, bilgilendirme broşürleri ile de desteklemeyi planlıyoruz. Tüm kadınlarımızı eczanelerimize bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

teb
dunya kadinlar gunu
eczacil
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir