Medimagazin logo

Ege Menopoz ve Osteoporoz Sempozyumu yapıldı

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Serdar Özşener; ‘10-11 Ocak 2019 tarihinde 1.Ege Menopoz ve Osteoporoz Sempozyumunu EÜTF Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği öncülüğünde, Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği ve TJOD İzmir Şubesinin de katılımlarıyla, Ege Tıp Fakültesi Muhitin Erel amfisinde, davetli öğretim üyeleri, uzman ve asistanlarımız ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirtti.
Ege Menopoz ve Osteoporoz Sempozyumu yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Prof. Dr. Serdar Özşener, Menopoz döneminde; eksilen östrojen hormonuna bağlı olarak geliştiği düşünülen hastalıkların önlenmesinde dışarıdan verilen Menopozal Hormon Tedavisinin (MHT) bir sarkaça benzeterek, MHT sarkacı, geçmişte  “Bütün kadınlar MHT kullanmalı“ noktasından,  günümüzde “Hiçbir kadın MHT kullanmamalı” noktasına taşınmış gibi görünmektedir. Aslında sarkaç; ikisinin arasında bir yerde, tam ortada durmaktadır”. dedi.

Geçmişte çok büyük hasta katılımı ile gerçekleştirilen çalışmaların sonucunda olumsuz olarak ileri sürülen pek çok problemin, o çalışmaları yapmış kişiler tarafından bile hasta seçimi, kullanılan hormon, dozu ve veriliş yolu gibi pekçok konuda eksik yada hatalı olduğunun kabul edildiğini belirtti.


‘Kadın hayatının neredeyse üçte birini geçirdiği bu dönemde; MHT verilecekse bireye özgü, düzenli takip edilerek başlanmalıdır’ diyen Prof. Dr. Özşener, bireyselleşen menopoz tedavilerinin, hastanın gereksinimleri ve riskleri göz önüne alınarak planlandığında risk oluşturmadığını ifade etti. 
Son derece başarılı geçen sempozyuma katılım yoğun oldu..
 

prof. dr. serdar ozsener
menopoz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir