Medimagazin logo

Hacettepe Rektörü: Bakanlık 18 Nisanda muayenehaneleri kapatsın!

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Tuncer, Sağlık Bakanlığı'na çağrı yaparak 18 Nisan'da öğretim üyelerinin özel muayenehanelerinin kapatılmasını istedi.
Kaynak: TÜRKİYE GAZETESİ - Ercan Gürses
Hacettepe Rektörü: Bakanlık 18 Nisanda muayenehaneleri kapatsın!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Anayasa Mahkemesi'nin tıp fakültelerindeki öğretim üyelerinin muayenehanelerinin 18 Nisan'a kadar kapatılmasını öngören düzenlemeyi iptal etmesini değerlendiren Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Sağlık Bakanlığı'na çağrı yaparak 18 Nisan'da öğretim üyelerinin özel muayenehanelerinin kapatılmasını istedi. Bu konudaki spekülasyonların hukuki geçerliliği olmadığının altını çizen Tuncer, öğretim üyelerine tercih yapmaları çağrısında bulundu. YÖK'le ilgili tartışmaları da yorumlayan Tuncer, “Sadece 12 Eylül'de kurulmuş olmasından dolayı algı sorunu var. Oysa çok başarılı bir kurumdur. YÖK'süzlüğü hayal dahi edemiyorum” dedi.
 

hacettepe rektörü
murat tuncer
Yorum (25)
B.G.
aaaaaanlayamadığım neden tıp fakültesi öğretim üyesi? hukuk veye mühendislik fakültesi öğretim üyeleri özgürce ikinci iş danışmanlık vs. yaparken nen tıp doktoru ikinci işte çalışmamalı sağlık hakkı iş hakkı yaşam hakkı gelir hakkı herkes için eşit olmalı. tıp okumak acaba hakkından feragat etmek demek mi?
0
Cevapla
ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR.
Sayın rektör hukuk tanımıyorum mu demek istediniz!
0
Cevapla
Erdem Silistreli
Birisi bu hocamıza Anayasa Mehkemesinin geçen hafta aldığı kararı anlatsın. Yoksa 10 günlük bir uykuda mıydı? Onu geçtik, geçen yıllarda Danıştay tam günün anayasaya aykırı olduğunu belirtmemiş miydi? Türkiye'de kurallar hukuk temelinde işlemiyor mu? Bi zahmet hatırlatıverin
0
Cevapla
hakan hakan
Murat Bey, hacettepede dönem 3 te dersimize gelmiş ve sadece 45 dakika sonunda aşağılayıcı, küçük düşürücü tavırları ile hepimizi tıptan soğutmuştu...Görüyorum ki anlaşılmaz tavır ve söylemleri devam ediyor...Birisi Hacettepeyi bu değerli (!) hocamızdan kurtarsın!!! Başka biriside buranın muz cumhuriyeti değil hukuk devleti olduğunu ve anayasa mahkemesi kararlarının bu ülkede yaşayan herkesi bağladığını değerli (!) hocamıza anlatsın lütfen!!! Hoş anlamaz, hep ben bilirim, herşeyi ben bilirim der ama olsun yinede birisi anlatsın!!!
0
Cevapla
Eyyamcı
Sayın Meslektaşım B.G.Dr.Çok doğru yazmışsınız..Niyey miş Hukuk Hocalarına Mühendislik hocalarına serbest olacak ama biziim Hocalarımız ve meslektaşlarımıza yasak olacak..Birkere bu zaten Anayasamızın ki bu madde gayet evrensel bir maddedir..ona aykırıdır.Anayasa madde 10...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir