Medimagazin logo

Hemşire görevi başında darp edildi

Yunusemre ilçesinde Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde hastane çalışanlarını darp ettiği iddia edilen hasta yakınları, gözaltına alındı
Hemşire görevi başında darp edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MANİSA-Yunusemre ilçesinde Merkez Efendi Devlet Hastanesi Kardiyoloji Polikliniği'nde görevli sekreter ve hemşireyi darp ettikleri iddiasıyla hasta yakını iki kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne bağlı Çocuk Kardiyolojisi Bölümü'nde, tedavi için sıra bekleyen bir çocuğun yakını H.B. ve N.Ç. "kendilerine sırada öncelik verilmesini" talep ettikleri görevlilerle tartıştı.

İddiaya göre, tartışma esnasında tarafları sakinleştirmeye çalışan bölüm hemşiresi Mahil Şeker Benzek, hasta yakınları tarafından darbedildi.

Kafasından darbe alan Benzek, arkadaşları tarafından Manisa Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Duruma müdahale eden hastane polisi H.B. ve N.Ç'yi gözaltına alındı.

- "Yasal süreç başlatıldı"

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, konuya ilişkin yasal sürecin başlatıldığını bildirdi.

Tedavisi süren Benzek'i ziyaret eden Ayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanunlar çerçevesinde yapılması gerekenlerin yapılacağını belirterek "Saldırgan hakkında kanunlar çerçevesinde gereken neyse yapılacak. Şu anda saldırıya maruz kalan bir kişi Manisa Devlet Hastanesi'nde gözetim altında. Beyin cerrahisinde yatılı olarak takip edilecek. Ciddi bir kafa travması var. Şu anda olayın failleri polis tarafından gözaltına alınmış durumda. Savcılıkta olayın takibini üstlenmiş durumda. Yasal süreç başlatıldı" dedi.

Öte yandan Benek'i ziyaret eden Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş da, olayı kınayarak "Sağlık çalışanlarına yönelik kalkan eli lanetliyoruz. Onları adalete havale ediyoruz" diye konuştu.

hemşire
görevi
başında
darp
edildi
Yorum (4)
halim harap
Kınayın tabi. Elinizden başka bir şey gelmez. Bu cahil sürüsünü kışkırtan siz değilsiniz sanki.
0
Cevapla
necip akyol
görevi başında çok ayıp olmuş. görevden çıkıp eve giderken dövün bi dahaya. o zaman hem kim vurduya da gider.
0
Cevapla
surgeon
necip bey sizin yorumunuzu görünce tanık olduğum bir olayı hatırladım; yan poliklinik kapısında bir hasta yakını kapıyı yumruklayıp içerideki doktora tehdit yağdırıyordu.bu arada başka bir hasta yakını olan ve en az 60 yaşında olan bir yurdum teyzesi öfkeli hasta yakınına engel olmaya çalışırken şu sözler dökülüverdi dudaklarının arasından 'oğlum kendine gel..burada birşey yapma...cezası büyük..yapacaksan dışarıda yap' ....görüyorsunuz halkımız ne kadar da bilinçli....
0
Cevapla
necip akyol
sayın surgeon bey, bu bilinçli halk kendi başını yedi de haberi yok. sağlık dedikleri tam bir palavraya döndü. ilaç alsa da almasa da iyileşecek "hasta" (!)lar sağlık tesislerini işgal etti, gerçek hastalar çözümsüz, doktorlar isteksiz, şahsen ben dört yıldır tıp adına bir satır okumadım, okumam; doktor kalitesi giderek dibe vuracak, çünkü azıcık aklı olan adam bu konjoktürde bu mesleği seçmez. halk halk diye diye halt ettik hep beraber. iletişim yalanını sağlığa sokarak adeta akrebin kendini soktuğu gibi soktuk kendimizi. Allah kabul etsin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir