Medimagazin logo

Hemşirelere Yan dal uzmanlığı getirilmeli mi?

Hemşirelere  Yan dal uzmanlığı getirilmeli mi?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tıp hekimlerine  ve diş hekimlerine yan dal uzmanlığının olduğu bir yerde, sağlık hizmetinin önemli bir parçası olan hemşirelere de yan dal uzmanlığı-belkide setifikası  getirilmesinin hiç de yanlış bir fikir olmadığı düşüncesindeyim. 

 

Aslında bunun ülkemizdeki  ilk temel örneği bilindiği üzre “ebe” lerdi  ve sadece gebeler ile ilgilenirlerdi. Yoğun bakım hemşiresi, acil hemşiresi, ameliyathane hemşiresi, pediatri hemşiresi gibi yan dal hemşireliklerinin olmasının ülkemiz sağlık sektörüne olumlu  şeyler  katacağını  düşüncesindeyim. Bu durum  hemşirelerinde  istedikleri ve daha verimli olacakları bir bölümde çalışma fırsatı sağlaması açısından önemli olabilir.  Ancak bunun için bu uzmanlığı verecek yeteri kadar “eğitim hemşirelerine”  gereksinim olduğu da bir gerçek.  Yetkililere ve ilgililere duyrulur.


Doç.Dr.Erkan AYHAN

hemşirelere
yan
dal
uzmanlığı
getirilmeli
mi?
Yorum (5)
Şaban ERGİN
Hemşirelerin en büyük sorunlarından biri çalıştıkları alanda branşlaşamamaları.Yeni Hemşirelik Yasası ile ''Uzman Hemşire'' kavramı tanımlanmış olmasına rağmen sahada herhangi bir uygulama değişikliği mevcut değil.Bu yasada hemşirelik alanında yüksek lisans yapan hemşirelerin uzman hemşire olarak tanımlanabileceği belirtilmektedir.Bu kişilerin hekimler gibi uzman hemşire olarak kadro/pozisyon almaları, uzmanlık alanlarında istihdam edilmelerinin önü açılmalıdır.Diğer yandan uzmanlık eğitimlerini Sağlık Bakanlığı'nında verebileceği bir sistem de geliştirilmelidir.
0
Cevapla
reis
hemşireleri 1 haftada dr. yapıp sağlık ocaklarına atıyosunuz ve de eksik dr. kalmıyor.
0
Cevapla
Gizem
yan dal ya da uzmanlik eğitimleri elbette sistemin kalitesini attirir. Dakar bence bunun onceligi tedaviyi 'secen' ve uygulayanlarda olmasi gerekir. Ornegin Ortopedi ve Nöroloji ya da kadin hastaliklari birbirinden o kadar bagimsiz konulardir ki tedaviyi secmek ya da uygulamak acisindan bir Fizyoterapistten tum fizyoterapi tibbina hakim olmasini bekleyemezsiniz
0
Cevapla
abc
Hocam geçde olsa bu işin farkına varmışsınız yha tebrikler. Değerini de verelim tabii ki maddi manevi
0
Cevapla
Semra BAŞAY
Daha kaliteli bir sağlık hizmeti için hemşrelerin de uzmanlaşmaları Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanmalıdır. Hemşirenin bilgili ve yetkin olduğu alanda çalışması hem mesleğin kalitesi hem de hastaların daha fazla yarar sağlayabilmeleri açısından gereklidir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir