Medimagazin logo

İki yeni uzmanlık geliyor

Sağlık Bakanlığının üzerinde çalıştığı Torba Yasa Tasarısı TBMM’ye sunuldu. Komisyona gönderilen Torba Yasa’da sağlık çalışanlarını ilgilendiren önemli maddeler bulunuyor.
İki yeni uzmanlık geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Komisyona gönderilen tasarıya göre biri tıpta diğeri diş hekimliğinde 2 yeni uzmanlık alanı geliyor.

Tıpta uzmanlık ana dallarına Klinik toksikoloji, Diş hekimliğinde uzmanlık ana dallarına da Oral Patoloji eklenecek. Klinik toksikolojinin uzmanlık eğitimi 4 yıl, oral patolojininki ise 3 yıl olacak.


Torba Yasada yerini alan yıpranma hakkı kaç gün ve kimleri kapsayacak?


Hangi burçlar hangi tıbbi uzmanlık alanını seçmeli?


 

Uzmanlık dalını değiştirmek: Neden farklı bir şey denemek için asla geç değil?

 


 

uzmanlık alanı
oral patoloji
klinik toksikoloji
Yorum (3)
Mustafa D.
Bu ülkede gerontolog sayısı hızla artırılmalı ve sağlık sistemine entegre edilmeliler. Ayrıca; acil tıp, ortopedi, fizik tedavi, nöroloji, fizik tedavi, dahiliye ve psikiyatri gibi bölümlere geriatri yandalları açılmasında büyük fayda var. Yaşlı nüfusumuz çok hızlı artıyor ve her bir saydığım dal için özel problemleri yaş ile birlikte artmakta.
26
Cevapla
YEŞİM TAHİROĞLU
uzmanlık dallarıda yan dallarda artsın tabiki de.. Ülke olarak gelişmeye kendimizi gelistirmaya ihtiyacımız var .. Peki özel hastanelerde çalışmak isteyen yan dal hekimleri ile anadalda başlayacak olan fakat kurumun kadrosu bulunmayan hekimler ne yapacak ??
3
Cevapla
dr
Klinik toksikoloji önceden anestezinin yandalı mıydı? acilin yan dalı mıydı? Öyle bir şey duymuştum ama neyse... Böyle olayın geçmişini ve arka planını da açıklayacak şekilde haber yapsan daha güzel olacak Medimagazin.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir